Els llums del Bosc Tancat s'apaguen per acomiadar el 31è Festival de Blues

Tanca una nova edició del Festival de Blues marcada per la qualitat dels artistes i l'espectacularitat de l'entorn

La 31a edició del Festival Internacional de Blues finalitza després de 10 dies de concerts i activitats que han donat vida a Cerdanyola. Entre el 30 de setembre i el 9 d'octubre, al voltant de 26.000 persones han visitat els diversos espais habilitats pel festival amb un epicentre evident: el Bosc Tancat. Aquest nou escenari ha marcat l'èxit de l'edició: “Estem molt satisfets. És un lloc amb bona acústica i la gent ens ha felicitat per la decoració”, explica un dels organitzadors, Siscu Campos.

Més info: FOTOS: L'última nit de Festival de Blues al Bosc Tancat

Cirereta final a Bosc Tancat

La lluna plena i les llumetes de decoració han il·luminat els escenaris Verd i Bosc del Bosc Tancat la nit de diumenge 9, on els concerts Los Bisontes Lluís Coloma & His Musical Troupe XXL han posat el fermall final al festival. 

Concert de Los Bisontes al Festival de Blues. FOTO: Nora MO

Concert de Los Bisontes al Festival de Blues. FOTO: Nora MO

 

Els 'solos' de guitarra de Los Bisontes acompanyats de la veu metàl·lica del vocal han fet esclatar el públic en la primera tongada de concerts. Tot seguit, Lluís Coloma i el seu arsenal de violinistes, bateria, trompetistes i violoncel·lista han agradat tant, que les veus dels aproximadament 2.000 assistents aclamant-los es podien sentir des de la benzinera del costat.

Bona valoració dels espais

A més de Bosc Tancat, la resta d’espais també han complert les expectatives. El primer cap de setmana, la festa va estar viva a la plaça Abat Oliba on el Blues va amenitzar el quart Tast de Cuina Mediterrània. I per deixar clar que el menjar i el Blues fan bon tàndem, l’últim dissabte es va celebrar la nit de tapes i blues al Mercat de Les Fontetes. També la plaça Sant Ramon va acollir concerts en col·laboració amb Gastro & Kultur. 

Més info: "Molt positiva" la valoració del Gremi hostaler sobre el quart Tast de Cuina

Més info: FOTOS: Tapes i blues al Mercat de les Fontetes

El Bosc Tancat il·luminat l'última nit de Festival de Blues. FOTO: Nora MO

El Bosc Tancat il·luminat l'última nit de Festival de Blues. FOTO: Nora MO

 

Si més no, en ser espais a l'aire lliure, divendres 7 la pluja va afectar la normal execució dels concerts. L'organització va haver de buscar solucions, com destaca Campos, "en menys de tres hores", per no haver de cancel·lar les actuacions. Finalment, els concerts de Bosc Tancat es van moure a l'Ateneu, on malgrat haver-hi un màxim de 400 butaques no van haver-hi conflictes: "L'aforament no es va omplir tot i que el teatre es veia molt ple", apunta l'organitzador.

Artistes de qualitat

Pel que fa als artistes, Campos destaca la “boníssima qualitat” d’enguany, i creu que ha estat un encert apostar per la diversitat d’estils i de procedències. Després d'un any "llarg i complicat", l'organització se sent orgullosa del resultat.

Públic al concert de Lluís Coloma & His Musical Troupe XXL al Festival de Blues. FOTO: Nora MO

Públic al concert de Lluís Coloma & His Musical Troupe XXL al Festival de Blues. FOTO: Nora MO


Siscu Campos afegeix que el plus d'aquesta edició ha sigut poder portar artistes de fora d'Europa, sobretot dels Estats Units, després que els anys de pandèmia ho impedissin. Tot i que l'organitzador creu que aquests convidats "són molt bons i aporten varietat", alaba també la gran qualitat de bandes tant locals com d'arreu del país. 

Exposicions a l'octubre

Per amenitzar el comiat d'una edició per fi sense restriccions i viscuda amb molta energia, el Blues encara no desapareix del tot a Cerdanyola. Fins a finals d'octubre es poden visitar exposicions dedicades al festival. 

Del 29 de setembre fins 31 d’octubre

“El blues abans de l’arribada de la música enregistrada”
Lloc: Cal Pintxo (C. Sant Ramon 154)

Exposició permanent XXX Blues Cerdanyola (Autor: Jordi Vidal)
Lloc: carrers de Cerdanyola

De l’1 al 31 d’octubre

Exposició fotogràfica “Alma de blues” de Nuria Puentes
Lloc: Sala Elisa Arimany (Pl. Enric Granados 1)

Temps de Blues
Fons especial de Blues deixa el seu espai i pren protagonisme
Lloc: Biblioteca Central de Cerdanyola

Del 30 de setembre al 28 d’octubre

Exposició Associació d’Artistes Plàstics: Black and white blues
Artista: Fernando Liebana
Lloc: Bar de l’Ateneu (c. Indústria 38-40)

Fins al 15 d'octubre

Exposició: Blues visions
De 9 a 20 h. Biblioteca de la Facultat de Medicina de la UAB.
Org.: AFOCER.
Col·labora: Associació de Concessionaris del Mercat de les Fontetes.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.