El MAC convida a conèixer el campament gitano dels anys 80 a Cerdanyola en una xerrada

Dimarts 5 de juliol el Museu d'Art de Cerdanyola acull la xerrada “Del barraquisme a la ciutadania” en el marc de la Primavera Solidària

El Museu d'Art de Cerdanyola acull una el pròxim dimarts 5 de juliol a les 18.30 h la xerrada "Del barraquisme a la ciutadania", a càrrec de l’entitat Vincle, una associació que vetlla per la recerca i l’acció social. La xerrada es convoca en el marc de la 3a Primavera Solidària "Tots els mons al MAC" com a complement de l’exposició Instants al marge que tanca portes el 10 de juliol.

El barraquisme aquí mateix

L'acte constarà de dues fases per a parlar, en part, sobre el campament gitano a la Cerdanyola durant els anys 80. D'una banda, la descripció històrica del reallotjament de la població barraquista de Riu Sec (Ripollet -Cerdanyola) i la valoració dels condicionants que afecten el procés d’inclusió residencial de les persones afectades. El president de Vincle, Francesc Rodríguez Burch, serà l'encarregat de dirigir l'activitat. 

La mateixa entitat té preparada una segona fase de l'activitat, la identificació i abordatge de les necessitats educatives i personals en l’acompanyament social a les famílies participants en situacions de reallotjament, amb referència dels darrers trenta anys a Catalunya. Se'n farà càrrec Francina Planas Vilella, secretària i ex-directora de programes de Vincle. 

Retrats de gent al marge

L'activitat complementa l’exposició Instants al marge que es podrà visitar al MAC fins el 10 de juliol. Aquesta mostra dos projectes independents: fotografies del camp de refugiats a Grècia realitzades per la fotògrafa Núria Puentes i d’un campament gitano a la Cerdanyola dels 80, de Santi Llorens. La periodista Rita Marzoa, va unir ambdues obres per a poder fer una doble lectura de com des de la fotografia (i el fotoperiodisme) es poden visibilitzar un seguit de discriminacions que es donen arreu del món i a la mateixa ciutat. Són, en definitiva, instants capturats de persones que han quedat al marge.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.