El MAC exposa els projectes artístics fets amb escoles de Cerdanyola

La mostra 'El Museu ens visita' es pot visitar fins al 22 de maig

El Museu ens visita es una petita mostra de diferents projectes escolars en relació amb l’art i el patrimoni de Cerdanyola que s'han engegat a través del Museu d'Art de Cerdanyola (MAC) i els centres escolars participants. La mostra es podrà visitar fins al 22 de maig. 

"L'exposició neix amb l’objectiu de donar als centres educatius de Cerdanyola un espai on poder mostrar aquells treballs que tenen una vinculació amb el MAC i el patrimoni local", destaquen des del MAC.

El museu local assenyala que, ja des d’abans de la situació provocada per la Covid-19, però encara més des de 2020, els museus s’estan convertint en partícips de la construcció de projectes a escoles i instituts: "Segurament també pels canvis en la metodologia escolar, els museus seran, a part d’un receptor de visites, un agent creador de contingut". 

Ara el MAC presenta diversos projectes independents duts a terme per escoles i instituts de Cerdanyola al llarg d’aquest curs 21-22. L’Escola Xarau i el Col·legi Montserrat exposen diferents treballs al voltant de la idea de la “mà”. A partir d’una proposta de l’Amical del MAC, que sorgeix en relació amb l’exposició itinerant Història de les mans, ara al Museu de Granollers i que el MAC acollirà l'any que ve, l’alumnat ha reflexionat sobre la importància de les mans i la seva imatge i representació.

L’Escola Serraparera, a partir de l’exposició Música de Cámara, de Manuel Outumuro, proposa una relectura del cartell del Festival del Blues de l’any passat, obra del fotògraf.  També s’hi han inclòs les il·lustracions creades per l’alumnat dels instituts Banús i Pere Calders i el Col·legi Montserrat durant el Nit Lab – Tancats al museu, una experiència de creació artística i literària que es fa cada any al MAC, en què joves de Cerdanyola van poder explorar el món de la il·lustració de la mà d’Ignasi Blanch.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.