El MAC inaugura la mostra fotogràfica 'Música de Cámara' de Manuel Outomuro

L'exposició de fotografies de Manuel Outumuro, autor del cartell del Festival de Blues, es podrà visitar fins al 30 de gener de 2022

El Museu d'Art de Cerdanyola inaugura, aquest dijous 29 de setembre a les 19.30 h, una exposició del fotògraf Manuel Outumuro, autor del cartell del Festival Internacional de Blues. Es tracta de la mostra Música de Cámara, que inclou 40 retrats que exploren el vincle que Outumuro, un dels fotògrafs espanyols més reconeguts internacionalment, ha establert amb el món de la música.

La mostra es podrà visitar del 29 de setembre fins al 30 de gener de 2022. Hi haurà una visita guiada gratuïta cada tercer diumenge de mes, amb el preu de l'entrada. En aquest enllaç es pot trobar tota la informació sobre l'exposició. 

Manuel Outumuro

Per primer cop, enguany el cartell del Festival Internacional de Blues de Cerdanyola és una obra fotogràfica, que en aquest cas signa Manuel Outumuro. Especialitzat en fotografia de moda, Outumuro (Ourense, 1949) es forma a l’Escola Massana, des d’on va passar a participar en l’escena artística underground de Barcelona, tot formant part de publicacions ja mítiques com Por Favor.

Als anys 90, però, fa un gir de guió per iniciar-se en la fotografia, on esdevindrà tot un referent. La seva càmera esdevé un testimoni de la història de la moda de les últimes dècades, però també del cinema. A més de membre de la junta directiva de l’ADG-FAD, Outumuro ha col·laborat amb revistes com VogueElle Marie Claire, i la seva obra s’ha exposat al Museu del Disseny de Barcelona, al Palau Robert o al Museo del Traje, entre d’altres. I si ja fa uns anys se’l triava per fotografiar les creacions de Balenciaga, ara treballa en una esperada exposició al Liceu que, juntament amb la del MAC, vol destacar la seva cara més musical. 

Entre els retratrats, es troben coneguts noms que van des de Betty Misiego a Sílvia Pérez Cruz, passant per Rossy de PalmaLolitaAlaskaJeanetteLang LangBebe o Ricky Martin, entre d’altres. Totes elles configuren aquesta història visual, capturada per l’objectiu d’Outumuro, que en paraules de Teresa Sesé, és un “fabuloso compositor de imágenes, meticuloso y perfeccionista, que dibuja mediante su objetivo con el mismo afán creador con el que un pintor aborda un lienzo en blanco”.

En paral·lel, en el mateix acte del dia 29, es presentarà la mostra de petit format After Outumuro. De fang i llum. Aquí, l’Associació d’Amics del MAC planteja una relectura de l’obra de Manuel Outumuro a partir de la col·laboració de quatre artistes emergents que reflexionen sobre les creacions del fotògraf des d’altres tècniques i mitjans. Es podrà veure els mesos d'octubre i novembre a l'Espai Arc del Museu d'Art de Cerdanyola.

Cartell Festival de Blues 2021, fet pel fotògraf espanyol Manuel Outumuro. FOTO: Cedida

Cartell Festival de Blues 2021, fet pel fotògraf espanyol Manuel Outumuro. FOTO: Cedida

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.