El MAC és al capdavant de la Xarxa de Museus d'Art de Catalunya

El director del MAC, Txema Romero, va ser nomenat el passat 1 de desembre membre del Comitè Executiu de la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya

La Xarxa de Museus d'Art de Catalunya és una de les xarxes temàtiques que articulen el sistema de museus de Catalunya, i aplega als 25 museus d'art més destacats. L'actiu i innovador programa d'activitats que anualment proposa el Museu d'Art de Cerdanyola, han motivat que el seu director Txema Romero hagi estat proposat per encapçalar la governança de la xarxa el passat 1 de desembre, juntament amb les direccions dels museus de Girona, Vilanova, l’Empordà i el mateix MNAC.

Les iniciatives del MAC

En els seus 12 anys de vida, el MAC  ha organitzat exposicions per diversos museus catalans, ha rebut el reconeixement de BCIN per als seus vitralls i ha estat actiu en temes socials, d'accessibilitat, salut, programes intergeneracionals, cooperació i interculturalitat, feminismes i perspectiva LGTBIQ+, en col·laboració amb serveis de l’Ajuntament de Cerdanyola

Precisament, aquest mes de novembre el museu ha participat en comunicacions i ponències a diverses jornades que abordaven el futur dels museus. Entre d'altres, a les Jornades INTERACCIÓ21, a les 23es Jornades de Museus Locals de la Diputació explicant els criteris de sostenibilitat de la certificació BIOSPHERE, i a la 6a Jornada de l'Observatori de Públic on el MAC va presentar un dels seus programes estrella, el de "Gèneres i Identitats".

Un dels reptes del MAC ha estat el fet d'innovar amb programes pilot, com el d'ARTS IN HEALTH, la Comissió de Feministes i Identitats de l'XMAC, o a la Comissió Nacional del Còmic i la Il·lustració Narrativa, entre altres projectes. També és destacable el nou programa d'escaneig en 3D del Departament de Cultura de la Generalitat en què el museu està treballant.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.