El MAC presenta un còmic original sobre la vida d'Ismael Smith

El còmic sobre Ismael Smith veu la llum en el marc del Dia Internacional per a l'Alliberament LGTBIQ+

El Museu d'Art de Cerdanyola (MAC) presentarà, el 30 de juny a les 19 h, el còmic creat per l’il·lustrador Sebas Martín amb la vida d'Ismael Smith com a protagonista. La presentació es fa en el marc de les activitats pel Dia Internacional per a l'Alliberament LGTBIQ+ i explicant com Smith va viure en primera persona la discriminació i la marginació per la seva orientació sexual.

"Lluny d'aquells cementiris d'obres d'art que eren al segle XIX, avui els museus s'estan convertint en espais oberts, plataformes generadores d'idees i amb una gran vocació social", expliquen des del MAC, assegurant que des del museu cerdanyolenc sempre s'ha cregut que el desenvolupament d'activitats que tractessin i reflectissin els interessos socials és essencial, i que sense aquestes el museu perdria sentit.

Enguany, seguint en la línia de fer activitats vinculades als actes del Dia Internacional per a l'Alliberament LGTBIQ+, han volgut reivindicar no només l’obra, sinó la vida, de l’artista Ismael Smith, referent del col·lectiu.

Per fer-ho, han comptat amb un altre referent, l’il·lustrador Sebas Martín, que ha creat, per encàrrec del MAC i amb la producció del Servei de Feminisme i LGTBIQ+ de l’Ajuntament de Cerdanyola, un còmic sobre la vida d’Smith editat per Edicions Cal·lígraf. "El format, un còmic, és a més un llenguatge jove i fresc que tradicionalment ha permès tractar temes que eren incòmodes per altres arts més 'elevades', com la pintura o l’escultura", expliquen des del museu. 

Smith, obertament gai a aquella Barcelona dels anys 10, la del Paral·lel i els Quatre Gats, va acabar morint oblidat a l’hospital psiquiàtric de White Plains, a Nova York, on se’l va recloure segurament per la seva homosexualitat. Ara, amb la presentació del còmic i l’exposició dels originals, es vol tornar a reivindicar la seva obra i la seva vida: "ambdues encara ens parlen del present, de la necessitat de seguir lluitant per les diversitats sexuals i de gènere".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.