El MAC presenta exposició amb noves obres del noucentista Marian Espinal

La presentació de la mostra, que incorpora noves obres donades per la família d'Espinal, es farà el 14 de juliol a les 19 h

El Museu d'Art de Cerdanyola (MAC) fa un pas més per recuperar la tradició artística que es va passejar per la ciutat als anys 20 i 30. El dimecres 14 de juliol, a les 19 h, el MAC presenta l'exposició 'El llegat d'Espinal' amb obres inèdites a Cerdanyola del noucentista Marian Espinal.

Marian Espinal (1897-1974) va ser un dels pintors que van configuran el que avui s'anomena la Colònia Noucentista: artistes que van trobar a la Cerdanyola dels anys 20 i 30 un lloc on descansar i crear. Personalitat indispensable en el Noucensitme, Espinal va ser un nexe de noms que van conformar la colònia d’artistes i com ara Viladomat, Cabot, Juventeny o Castanys, Espinal també instal·la al nostre municipi el seu estudi, gràcies també a la figura de Jaume Mimó.

El MAC ja comptava amb dues obres d'Espinal donades per les seves filles, però ara la col·lecció creix amb la incorporació de catorze olis donats per la família de l’artista. Aquestes catorze obres s’uniran a d’altres del fons del museu per donar-los la benvinguda en una exposició, 'El llegat Espinal', que vol posar de rellevància el pintor en relació al patrimoni artístic de Cerdanyola i la seva història ja que, per exemple, les seves obres recorden com era i el que ha perdut el municipi, també plasmant-ne la imatge de la Cerdanyola d’abans, durant i després de la Guerra Civil.

Amb aquesta donació el MAC es converteix en la institució amb la millor col·lecció del pintor i en el punt de referència per al coneixement i difusió de la seva obra.

Un dels quadres de Marian Espinal que es podran veure al MAC. FOTO: MAC

Un dels quadres de Marian Espinal que es podran veure al MAC. FOTO: MAC

Un dels quadres de Marian Espinal que es podran veure al MAC. FOTO: MAC

Un dels quadres de Marian Espinal que es podran veure al MAC. FOTO: MAC

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.