El MAC presenta l'exposició "De l’oblit a la revolta. Deesses Invisibles" amb motiu del 8-M

La mostra és un homenatge a cinc dones i artistes contemporànies que la mitologia va desmerèixer

El Museu d’Art de Cerdanyola (MAC), tot coincidint amb el Dia Internacional de les Dones, presenta l’exposició "De l’oblit a la revolta. Deesses Invisibles".

Normalment, fer un recorregut per la història de l’art és fer una immersió en un món masculí. "Són innombrables les dones d’entorns molt diferents que van ser ignorades i oblidades". Per això, la mostra és un petit homenatge a cinc dones que van quedar relegades a un segon terme o que no van poder dedicar-se a la seva vocació artística. 

Es tracta de Mercè Gallén, model de la República; Elena Jaumandreu, la millor muntadora del món segons Orson Welles; Maria Lluïsa Malibran, membre d’una família culta i relegada a la vida domèstica; Magdalena Mañosa, que va formar part de les treballadores anònimes d’un taller escultòric sota una direcció masculina i María Josefa González Montalbán, una pagesa a qui no van
deixar estudiar la beca de pintura que havia aconseguit. 

 

A partir d'aquests cinc exemples reals, "es vol deixar testimoni de tot el silenci que envolta el món creatiu fet per dones, i es fa a través de la guia d’unes deesses que la mitologia va desmerèixer, i de la mediació de cinc artistes contemporànies amb una mirada feminista, activa i combativa". 

La mostra, comissariada per Fina Duran i Riu i pel director del MAC, Txema Romero Martínez, ha comptat amb el suport de la
Regidoria de Feminisme i LGTBIQ+ i la col·laboració del Museu de Tossa de Mar on itinerarà després a partir de juliol.