El MAC presenta el seu programa d'activitats més social

El Museu d'Aart de Cerdanyola acollirà tres mostres temporals, tallers i activitats diverses

La varietat i el compromís amb la cultura i la igualtat són les principals bases de la programació d'enguany del Museu d'Art de Cerdanyola (MAC). Aquest 5 de febrer s'han presentat les exposicions, tallers i activitats que acollirà el museu durant 2020.

La presentació es va emmarcar en l'exposició 'L'home nu', una mostra produïda per la Diputació de Barcelona que aproxima els visitats al nu masculí des d'una perspectiva feminista. El director del MAC, Txema Romero, va estar acompanyat de la regidora de Cultura, Pepi Rivera i el tècnic José Guillem. Els ponents van destacar la importància de la col·laboració de les entitats locals - Amics del MAC, però també Plat Artístic, Amics dels Bonsais, Artistes Plàstics, Afocer, Fantosfreak i el Safareig - per elaborar el programa, així com d'altres administracions com la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

 

Exposicions

Aquest 2020, el MAC mantindrà l'exposició 'L'home nu' fins al 5 d'abril. La mostra es complementarà amb un seguit d'activitats, visites i tallers: taller de dibuix de nu masculí, visita naturista, conferència, visita feminista amb el grup de memòria de gent gran, etc.

Per una altra banda, del 17 d'abril fins al 7 de juny, el museu acollirà l'exposició 'No em va fer brossa', una mostra sonora i plàstica del col·lectiu Cabosanroque. L'exposició extreu de context diversos elements de la vida quotidiana per representar els paisatges als quals fa referència Joan Brossa en la seva obra dels anys 40 i 50. A més, el MAC també acollirà, del 19 de juny fins al 30 d'agost, una mostra de llibres il·lustrats de l'Hemeroteca de la UAB sota el títol 'Entre línies. Viatge, desig i fantasia il·lustrada'.

 

Activitats de diferents àmbits

 

El caràcter eclèctic del Museu d'Art es fa evident en l'agenda d'activitats. El MAC es defineix com a museu social i ho demostra en les activitats i tallers programats per a 2020.

A banda de les activitats vinculades a les exposicions del museu, el febrer acollirà un taller de mindfulness a càrrec de Rafel de Querol (23 de febrer) i un concert de música de cambra amb l'Absit Duo, format per dues músiques que tocaran el violoncel i el saxòfon (23 de febrer). Al març tornarà la música de cambra amb el conjunt Mirala Binaural (1 de març) i el cicle es clourà amb l'actuació, el 15 de març, d'Ángel Petisme.

El mes de març també estarà marcat per les activitats en relació amb el 8-M, Dia Internacional de les Dones. El mateix dia 8 es farà la presentació de la fitxa de la 'La Manuela', una de les protagonistes del quadre 'Un borratxo' de Josep de Togores. Seguint en la perspectiva social, el MAC acollirà la presentació del llibre 'We can be heroes' amb la seva autora Roberta Marrero, qui parlarà sobre identitats i cultura queer.

La Manuel dins el quadra 'Un borratxo' de Josep de Togores. FOTO: Ajuntament de Cerdanyola

La Manuel dins el quadra 'Un borratxo' de Josep de Togores. FOTO: Ajuntament de CerdanyolaA l'abril tornarà el [C]Screen - Festival Primavera de Cinedansa (del 14 al 19) i al maig el museu es vestirà de gala per a celebrar el Roser de Maig, el Dia Internacional dels Museus (del 15 al 17 d'abril) i la Nit dels Museus (16 d'abril).

Ja el juny, es commemorarà el Dia de l'Orgull LGTBIQ+ amb la presentació del projecte artístic de Jean Baptiste Huong va realitzar en el marc de l'exposició 'L'home nu'. El juliol, el MAC se suma al gran esdeveniment cultural del festival Fantosfreak amb una sessió "alternativa" que s'integra dins les activitats on el públic jove té un especial protagonisme però que tenen un concepte intergeneracional.

El programa d'activitats es completa amb la programació de la Sala Elisa Arimany, estructurada amb la taula de les Arts visuals i plàstiques, proposa la mostra "Jo pallassa", de l'Afocer (febrer), una mostra fotogràfica del cinquè aniversari de la Biblioteca Central (març), l'abril es destinarà a les lletres, el maig l'Associació d'Artistes Plàstics presentarà treballs de les seves associades; el juny aquesta entitat dedicarà la sala a l'escultura i el juliol es veurà l'exposició Mr. Rabbit, de José Luis MG.