El MAC proposa dues activitats en el marc del Dia de l’Alliberament LGBTIQ+

Les activitats es faran els dies 22 i 29 de juny

El Museu d’Art de Cerdanyola s’adhereix a les reivindicacions del Dia de l’Alliberament LGBTIQ+ o Dia de l’Orgull, celebrat anualment el 28 de juny, amb dues activitats. La primera, una xerrada sobre les persones refugiades per culpa de discriminacions al copl·lectius LGTBIQ+, i la segona, amb la presentació d'una acció artística. 

Xerrada de Mahmoud Assy

Dins el programa de la 3a Primavera Solidària -Tots els Mons al MAC, el dia 22 de juny, a les 18.30 h, la xerrada Refugi LGBTIQ+ tractarà sobre la qüestió de les persones refugiades per culpa de les discriminacions al col·lectiu. D’aquesta manera, l’activista Mahmoud Assy, en una conversa amb el periodista Carlos Sanandrés, estableix una línia transversal i interseccional entre dues efemèrides internacionals com són el Dia de la Persona Refugiada, 20 J, i el Dia de l’Alliberament LGBTIQ+, el 28J.

En el marc del 20 J, el MAC també acollirà la xerrada Educació per a una cultura de pau, per part de la Universitat Internacional de la Pau, el 21 de juny, 18.30 h. 

Art i curtmetratges 

D’altra banda, el 29 de juny, a les 19 h, el MAC també proposa una activitat dual. Com ja ve sent habitual, com a membre de la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya, el museu lidera una acció conjunta, enguany en forma d’instal·lació artística que serà la imatge conjunta de tota la Xarxa. Així, l’artista Randomagus presentarà un collage que reivindica els drets del col·lectiu a través de la unió de diferents obres dels museus de la Xarxa, que s’uneixen per també reivindicar els drets del col·lectiu.

L’acte seguirà amb la projecció d’un seguit de curtmetratges que Plat Artístic, amb Eva Campos al capdavant, ha seleccionat per tal de reivindicar la diversitat sexual des d’un format artístic diferent, com és l’audiovisual.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.