El MAC proposa exposicions i activitats de primer nivell per a tots els públics per acabar l'any

El Museu d’Art de Cerdanyola adapta les seves propostes a les mesures de seguretat dictades per les autoritats sanitàries

Tot coincidint amb l'11è aniversari del Museu d'Art de Cerdanyola (MAC), s’ha fet pública la nova programació que portarà exposicions de primer nivell i activitats per a tots els públics. Es duran a terme un seguit d'activitats que comptaran amb la participació de bona part dels serveis municipals, àrees i regidories, i d'entitats de la ciutat com l'Associació d'Amics del MAC, Artistes Plàstics, Plat Artístic, AFOCER, Fantosfreak, Amics del Bonsai, La Constància i GREC.

La regidora de Cultura Pepi Rivera destaca que el museu ha esmerçat esforços per consolidar-se com a espai segur i reuneix totes les mesures de seguretat establertes al Pla de Desconfinament dels Museus de Catalunya de la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat. Les activitats també s'adapten al nou context i la majoria permetran desenvolupar-se presencial o virtualment a través de xarxes socials. L'aforament i les mesures de control garantiran que es pugui continuar gaudint la cultura en viu i amb seguretat.

Programació del darrer quadrimestre (setembre-desembre 2020)

Els plats forts de les exposicions arribaran amb l'Art Contemporani de David Ymbernon amb l'Ideari de Latung La la, i l'art històric i modernista a través del llibre il·lustrat del segle XIX i principis del XX a Entre Línies. Viatge, desig i fantasia il·lustrada. La primera mostra, disponible fins el 8 de novembre, està coorganitzada amb l'espai d'Art i Creació Can Manyé d'Alella amb un dels artistes més emergents del panorama. 

La segona mostra és una col·laboració amb el màster de patrimoni de la UAB que permet que l'alumnat pugui comissariar una exposició a partir del ric fons bibliogràfic de la Universitat. Aquesta estarà disponible del 20 de novembre al 28 de febrer. 

També destaquen les mostres de l'Espai Arc (del 2 d'octubre al 22 de novembre) de l'il·lustrador Dani Torrent, autor del cartell del Festival de Blues i d'una instal·lació organitzada per l'AMAC (del 27 de novembre al 31 de gener) sobre la llibertat d'expressió a partir d'un episodi de censura franquista amb el contrapunt de la realitat actual a les xarxes. 

L'agenda reforça la seva oferta de benestar i salut gràcies a l'AMAC i la proposta de sessions de meditació a càrrec d'Oriol Cendra, que es durà a terme el 25 d'octubre. També l'especialista Anna Riverola es farà càrrec dels tallers familiars el segon diumenge de mes. Per les Jornades Europees de Patrimoni, l'11 d'octubre, es faran petits itineraris per la ciutat jardí de Montflorit.

Per Tots Sants, el dia 30 d'octubre, es proposarà al públic gaudir de les tradicionals sorpreses i misteris de l'activitat nocturna del museu, per a joves escriptors i il·lustradors, però també per al públic general. L'SCREEN Tardor s'adaptarà a nous formats i la mostra de curtmetratges la "Vida és curta" proposarà una Nit dels museus amb la presentació d'una important troballa del GREC, durant la nit del 14 de novembre. 

Pels volts del Dia Internacional de les persones amb discapacitat es proposarà una visita inclusiva i per Nadal, el dia 13 de desembre, hi haurà el taller familiar. I, com sempre, el primer diumenge de mes l'entrada és gratuïta i el darrer es fa una visita guiada a la col·lecció i exposicions, que enguany es farà el dia 20 de desembre. 

Consulta tota la programació prement en aquest enllaç!

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.