El MAC reivindica l'art de teixir fent un taller amb l'artista Marutxi Beaumont

El taller es farà el diumenge 13 de març a les 12 h i cal inscriure's prèviament

El taller mensual del Museu d'Art de Cerdanyola se centrarà al mes de març en aprendre tècniques de tapís amb l'artista Marutxi Beaumont. El diumenge 13 de març, el MAC proposa un nou taller familiar, aquest cop vinculat al programa del 8 de març, Dia Internacional de les Dones.

Enguany s’ha volgut reivindicar un art tradicionalment considerat menor: el tapís. Precisament per aquesta consideració, i per ser considerat quelcom “femení”, algunes dones ho van aprofitar per traçar veritables camins artístics. Per exemple, a la Bauhaus, moltes dones es veien relegades al taller de tapís, mentre els seus companys se’ls deixava accedir al d’arquitectura. Però algunes, com Gunta Stoltz o Anni Albers, van saber aprofitar-ho per convertir-se en icones d’aquest art.

Ara, gràcies a l’experiència d’una altra artista, la Marutxi Beaumont, que ha trobat en el tapís tot un món de possibilitats, "el taller mostrarà com treballar aquesta tècnica en família, tot teixint complicitats i reivindicant el paper de les dones", destaquen des de MAC. Beaumont va dirigir l'acció artística del 8M a la plaça Francesc Layret.

acció artística 8m

Acció artística a la plaça Francesc Layret. FOTO: Núria Puentes (Ajuntament de Cerdanyola)

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.