MAPA: La passada dels Tres Tombs recorre Cerdanyola

El recorregut començarà a les 12 h al Parc Tecnològic i acabarà a la plaça de l'Abat Oliba amb la benedicció dels animals

El recorregut de la passada dels Tres Tombs per Cerdanyola del Vallès començarà, el diumenge 12 a les 12 h, al lloc de concentració, al Parc Tecnològic, i continuarà pels carrers dels Artesans, de Sant Ramon, d’Anselm Clavé, de la Mare de Déu del Pilar, plaça de Sant Ramon, carrer de Sant Casimir, de Francolí, de Sant Antoni, de Felicià Xarau, passeig de Cordelles, carrer de Lluís Companys, de Sant Iscle, avinguda de la Primavera, carrer de Sant Iscle, Lluís Companys, Sant Martí i Sant Ramon.

En el pas per la plaça de l’Abat Oliba, tindrà lloc la benedicció dels animals. En el cas dels animals que no formin part de la passada, la seva benedicció es farà un cop acabat el recorregut. A les 15.30 h està previst el Dinar dels Arriers a la carpa del Parc Tecnològic.

Mapa de la passada dels Tres Tombs.

Mapa de la passada dels Tres Tombs.

 

Estructura de la passada

La passada dels Tres Tombs seguirà comptant amb la col·laboració de diferents entitats de la ciutat que desfilaran amb els seus carros.

Així, la comitiva s’estructurarà de la següent manera: La Banda de l’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès (AMCV) i la Banda de Tambors de la Casa d’Aragó obriran la passada seguida dels banderers infantils i del carruatge amb la imatge de Sant Antoni Abat. Tot seguit desfilaran els banderers i les autoritats municipals, amb les llimoneres petites i de cavalls al darrera. Els carros de pagès petits seran els següents en passar, just abans dels ‘Tresillos’. A continuació el públic veurà passar els quarters i els carros grans de pagès. Els cavalls muntats tancaran la desfilada.

Nous banderers

El 2 de gener, en un acte especial al Museu d’Art de Cerdanyola (MAC), es va fer efectiu el relleu els banderers de l’any passat. Així, el banderer de 2019, Antoni Ros, i els cordonistes Antoni i Carla Ros Estapé, van fer el Pas de Banderes als banderers de 2020: Francisco Alarcón, com a banderer, i Víctor i Xavi Alarcón com a cordonistes. El nou banderer, Francisco Alarcón, va explicar que se sent content de poder ser el banderer d’enguany.

En la revista dels Tres Tombs de 2020, Francisco Alarcón repassa la seva afició als cavalls i recorda com va ser guia de l’Hípica Truyols, que inicialment estava ubicada al centre de la ciutat.

Els nous banderers acompanyats del president dels Arriers, Ermini Puig, i la regidora de Cultura, Pepi Rivera. FOTO: Mónica García

Els nous banderers acompanyats del president dels Arriers, Ermini Puig, i la regidora de Cultura, Pepi Rivera. FOTO: Mónica García