Maria de la Pau Janer protagonitza l'últim Cafè amb Lletres de l'any

L’escriptora mallorquina presentarà 'Tots els noms d’Helena', una novel·la que rellegeix la Ilíada amb ulls de dona

L'escriptora mallorquina Maria de la Pau Janer serà la convidada de l'últim Cafè amb Lletres del 2023, que es farà el dijous 14 de desembre a les 19 h a la sala Enric Granados de la Biblioteca Central de Cerdanyola. L'acte moderat per Ada Castells tractarà l'última novela de Janer, Tots els noms d’Helena, obra que rellegeix el clàssic homerià de la Ilíada posant el focus en l'Helena de Troia. Un llibre que barreja episodis de la història mítica, escenaris clàssics i molta emoció.

Últim cafè amb lletres de l'any 2023

Últim cafè amb lletres de l'any 2023

Sinopsi de Tots els noms d’Helena

L’Eva, una actriu intensament entregada a la seva feina, interpreta el paper de la seva vida, un personatge que la captiva tant com la intimida: Helena de Troia. Però sembla que Helena i el seu fat s’han apoderat de la pel·lícula i durant el rodatge tot són dificultats. Els actors i els tècnics involucrats al film hauran d’afrontar fets terribles que els portaran al límit i els obligaran a qüestionar-se moltes coses.

Quan tot sembla perdut, una trobada imprevista els durà a emprendre un viatge que els podria canviar la vida. Aquesta aventura, però, posarà a prova els vincles i les complicitats que han anat teixint arran dels problemes que han hagut d’afrontar plegats.

En aquest text l’autora, Maria de la Pau Janer, revisita la Ilíada posant la mirada en les seves protagonistes femenines i reivindicant-les. Alhora, lliga aquest poema èpic amb l’època actual a través d’una història trepidant i emotiva plena de solidaritat i coratge.

Biografia de l'autora

Maria de la Pau Janer, nascuda a Palma, és professora de la Universitat de les Illes Balears, tasca que compagina amb les seves activitats televisives i com a escriptora. Ha escrit les novel·les Els ulls d’ahir, L’hora dels eclipsis (Premi de Narrativa Andròmina 1989), Màrmara (Premi Sant Joan 1993), Natura d’anguila (Premi Carlemany 1995 i Premi Prudenci Bertrana de votació popular al millor llibre de 1995), Orient, Occident. Dues històries d’amor (finalista del Premi Sant Jordi 1997), Lola (Premi Ramon Llull 1999) i Ets la meva vida, ets la meva mort (2001).

També ha publicat Carta a un estranger que ens visita. Mallorca, l’illa de les mil i una nits (2001), Els deu manaments de la felicitat (2001), Les dones que hi ha en mi (2003), Passions romanes (2006), Cartes que sempre he esperat (2010) i Quan siguis lliure (2015), a més dels llibres infantils L’illa d’Omar (Premi de la Crítica Serra d’Or al millor llibre juvenil publicat a Catalunya l’any 1990) i La bruixa que va perdre un secret (1994).

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.