La Matinal de Cultura Popular fa d'altaveu per a les colles locals

La Colla de Gitanes, la Gegantera, l'Agrupació Sardanista, la Casa de Andalucía, Batúcamela, la Verema, els Diablesi Castellers s'han exhibicit a l'Abat Oliba

Aquest matí de diumenge 12 de novembre s'ha celebrat la Matinal Cultural Popular a la plaça de l'Abat Oliba, en el marc de la Festa de Sant Martí. Un any més, la trobada ha estat aprofitada per les colles locals per a promocionar-se i reclutar participants. A partir de les 12 h, Castellers de Cerdanyola i l'Agrupació Cultural Sardanista han continuat fent actuacions.

Més info: FOTOS: Les imatges de la Matinal de Cultura Popular de la Festa de Tardor

Matinal de Cultura Popular a la Festa de Tardor de 2023. FOTO: Ale Gómez

Matinal de Cultura Popular a la Festa de Tardor de 2023. FOTO: Ale GómezLa primera a actuar ha estat la Colla de Gitanes, que en parelles, han fet el seu ball tradicional. La colla de Gegants de Cerdanyola li ha fet el relleu, amb la família de quatre capgrossos al complet. En acabar la matinal, la colla ha convidat a qui volgués provar-se els gegants a l'Ateneu. L'Agrupació Cultural Sardanista ha actuat just després, i també en acabar, han continuat la festa a la plaça Francesc Layret acompanyats de la cobla Contemporània: una barreja de sardanes i cançons llatines molt singular.

Matinal de Cultura Popular a la Festa de Tardor de 2023. FOTO: Ale Gómez

Matinal de Cultura Popular a la Festa de Tardor de 2023. FOTO: Ale Gómez

La Casa de Andalucía ha presentat una nova proposta, un ball flamenc molt tranquil amb un so de guitarra melòdic de fons. Després, Batúcamela ha sortit al centre de la rotllana amb una motivació extra, la celebració del seu desè aniversari aquest any. La colla la Verema ha tret a ballar la seva bèstia de foc, un gat anomenat Martineta. Tot seguit, Diables de Cerdanyola ha sortit amb el seu bou manyut de 2 metres i amb la notícia que s'han incorporat nous membres a la colla. El públic ha gaudit de cadascuna de les actuacions, i quan Castellers de Cerdanyola ha posat el fermall amb el seu pilar, els aplaudiments han estat assegurats. Cada actuació ha tingut una durada d'entre 5 i 10 minuts per a no sobrepassar la previssió d'una hora de durada.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.