Mazinger Z, Heidi i Marco arriben al MAC gràcies a la donació de l'històric estudi Beaumont

La família Beaumont ha donat material de l'estudi d'Àngel Beaumont, que adaptava al còmic sèries com Marco, Lucky Luke o Érase una vez... el hombre

Cinquanta caixes amb material d'èxits televisius com Heidi, Marco o Mazinger Z produit a l'Estudio Beaumont ja descansen al Museu d'Art de Cerdanyola. La família de l'Ángel Gómez de Segura Beaumont, fundador de l'estudi a Cerdanyola, ha fet la donació més gran de la història al MAC, que organitzarà exposicions per mostrar el material rebut.

Personatges icònics

Aquest divendres 7 d'octubre, el MAC ha acollit l'acte oficial de la donació del material per part de Marutxi Beaumont, artista cerdanyolenca i filla d'Àngel Beaumont, coincidint amb el centenari del seu naixement. El director del museu, Txema Romero, ha explicat que les cinquanta caixes de material inclouen peces que formen part de la història de la il·lustració dels anys 80. "És una donació que artísticament sobrepassa Cerdanyola", ha dit Romero.

Jocs de sèrie d'èxit als anys 70 i 80 sortits de l'Estudio Beaumont. FOTO: Mónica GM

Jocs de sèrie d'èxit als anys 70 i 80 sortits de l'Estudio Beaumont. FOTO: Mónica GMA l'Estudio Beaumont, que va funcionar fins al 1994, s'adaptaven al paper les sèries televisives i les primeres històries d'anime que es van emetre a l'Estat espanyol. També es produïa el marxandatge d'aquests èxits com jocs o puzles. Així, des de Cerdanyola sortien els còmics i jocs de sèries com Belfy y Lillibit, Lucky LukeÉrase una vez... el hombre i arribaven a tot l'Estat. En aquest sentit, el comissari de la primera mostra sobre aquesta donació, Quim Mòdenes, ha destacat la importància històrica d'aquestes reproduccions.

Marutxi Beaumont s'ha mostrat emocionada per aquest nou capítol en la història de l'estudi que va fundar el seu pare, i on ella mateixa va treballar. El procés d'organitzar tot el material que ara han donat al MAC ha estat de gairebé un any. "Ficant les coses en caixes he recordat els moments viscuts i les bromes que fèiem a l'estudi", explica Beaumont, qui ha expressat la seva satisfacció de fer aquesta donació per assegurar que el material estarà "ben conservat" i que "la gent podrà gaudir-ho".

L'alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, i el regidor de Cultura, Óscar Pons, també assistit a la presentació d'aquest nou fons del MAC. Cordón ha definit com a "patrimoni local" el material de l'estudi Beaumont i ha reconegut que tot plegat són imatges que recorden a l'època de la infantesa de diverses generacions.

Presentació de la donació de la família Beaumont al MAC. FOTO: Mónica GM

Presentació de la donació de la família Beaumont al MAC. FOTO: Mónica GM

Primera exposició

El 13 d'octubre a les 19 h s'inaugurarà al MAC l'exposició Beaumont. Història d'una caixa. La mostra vol posar de relleu la figura de l'artista Ángel Beaumont i del seu estudi, L'Estudi Beaumont, que van ser tot un referent per la difusió de l'animació japonesa en particular. L'exposició servirà també per obrir la porta a tot un seguit de personatges que han esdevingut icònics en la cultura pop i per conèixer les diverses tasques de documentació i conservació preventiva que s'iniciaran arran de l'ingrés de l'important llegat realitzat per la seva filla i artista, Marutxi Beaumont.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.