Mite i vivències femenines en el nou llibre de Mireia Rosich que presenta el MAC

El Museu d'Art de Cerdanyola acull la presentació de “L’essència del mite. Dotze figures femenines de l’Antiguitat Clàssica” el dimarts 29 de març

El Museu d'Art de Cerdanyola pretén posar la mitologia i la Grècia Clàssica al centre com a font d’inspiració inesgotable per l’art occidental, i ho de la mà de l'autora Mireia Rosich. Dimarts 29 de març a les 18 h Rosich presenta al museu cerdanyolenc el seu llibre L’essència del mite. Dotze figures femenines de l’Antiguitat Clàssica.

Cartell de presentació del llibre Essència del Mite. FOTO: Cedida

Cartell de presentació del llibre Essència del Mite. FOTO: Cedida

Des del museu apunten que els personatges divins i humans de l'Antiga Grècia han estat molt presents al llarg de la història de l'art i també ho estan en les nostres construccions socials, i és per això que han apostat per aquesta activitat.  A més, com que les protagonistes són dones, questa presentació està emmarcada dins de la programació del 8 de març, Dia Internacional de les Dones.

Més info: PROGRAMACIÓ: Activitats del 8 de març 2022

Sinopsi del llibre

L'autora convida a fer un viatge apassionant al voltant de dotze figures femenines a través de les quals actuen les forces divines, mostrant la seva ambivalència i les seves contradiccions. Amb una mirada fresca que entrellaça mite, símbol, art i vivències, descobrim que, potser sense saber-ho, avui lluitem com una Amàzona, ens consumeix la passió com a Hèlena, obrim capses prohibides com va fer Pandora, teixim i desfem com Penèlope. Cada personatge porta un missatge que projecta un reflex en el nostre interior. Els mites que mai van ser contínuament s’esdevenen, els encarnem dia a dia.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.