Montflorit, finalistes del premi Verkami del Sona 9

El quartet de Cerdanyola s'ha classificat amb un 60% dels vots per a la final que tindrà lloc els mesos d'octubre i novembre

Els cerdanyolencs Montflorit van ser els triomfadors de la segona preliminar del Sona9, celebrada el passat 6 de juny a l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm. Amb el seu indie rock van obtenir 260 dels 434 vots emesos pel públic, és a dir, el 60%, mentre les altres bandes participants, Iglú i Ypnosi, van obtenir el 25% i el 17% respectivament.

El quartet de Cerdanyola del Vallès Montflorit va presentar el seu projecte de guitarres destraleres i melodies pop. Dalt de l'escenari de l'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm hi han fet desfilar alguns dels temes del seu EP debut Montflorit (Cases de la Música, 2021), com "Horitzó" o "Estel roig", a més de l'últim senzill que just acaben de publicar: "Decepció". Els cerdanyolencs van tancar el seu directe amb la canyera "Riuada", que ja van mostrar també al primer EP.

 

La final, a la tardor

La recta final del Sona9 es realitzarà el mes d’octubre amb dues proves més que hauran de fer els 6 artistes classificats: un showcase de petit format als estudis d’iCat i l’habitual estada de formació a les Cases de la Música per preparar el directe amb un productor i director d’escena.

El recorregut musical de la 23a edició del Sona9 acabarà el 16 de novembre a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm amb el concert final, on actuaran les 3 propostes que hagin superat totes les proves.

 

Un totoal de 127 participants

Provinents d'arreu dels Països Catalans, 127 grups i artistes solistes han participat en el concurs: un 56% de Barcelona i comarques, un 13% de Girona, un 9% de Tarragona, un 5% de Lleida, un 5% d'Andorra, un 8% dels País Valencià i un 4% d'Illes Balears. 

El Sona9 està organitzat pel Grup Enderrock, les emissores de Catalunya Ràdio - iCat i TV3, amb el suport dels Departaments de Cultura i Joventut de la Generalitat de Catalunya, la Generalitat Valenciana, el Govern de les Illes Balears i el Govern d'Andorra, a més de la col·laboració de Cases de la Música, SGAE i el patrocini d’Estrella Damm.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.