Montse Barderi obre un nou cicle del Cafè amb lletres

Les sessions del Cafè amb lletres es faran de forma virtual fins a nou avís

El Cafè amb lletres ha canviat la seva programació a causa de la situació de pandèmia del coronavirus. La principal novetat és que el curs s'iniciarà de forma virtual amb sessions en directe a través de les xarxes socials i que Montse Barderi serà la primera autora convidada.  

 

Montse Barderi, primera convidada

El 17 de setembre segueix sent la data escollida per engegar una nova temporada de tardor del Cafè amb lletres. Montse Barderi serà l'encarregada d'obrir el cicle amb el seu llibre La memòria de l’aigua el dijous 17 a les 19h en directe al compte d'Instagram de l'Ajuntament de Cerdanyola. Barderi, nascuda a Sabadell, és escriptora, periodista i filòsofa, especialista en estudis de gènere, autora de vuit llibres tant de literatura com de filosofia pràctica. 

La memòria de l’aigua, guardonada amb el premi Prudenci Bertrana 2019, és la història de tres generacions de dones: la Clemència, rossa com un fil d’or, nascuda a Bellparatge a finals del segle XIX; la seva filla Rosalia, que viurà tot el procés d’industrialització, i la Núria, néta de la Clemència, que lluitarà per tenir la formació, la llibertat sexual i l’amor que no van tenir mai la seva mare ni la seva àvia. La misèria, el maltractament, la incomunicació i la discriminació marquen les vides d’aquestes dones a la Catalunya més pobra, però també el poder de la reconciliació i de la superació determinen el destí final de les protagonistes.

 

 

Martí Gironell, a l'octubre

El periodista i novel·lista gironí, Martí Gironell, presentarà el seu llibre Paraula de Jueu en sessió virtual el pròxim 15 d'octubre. L'obra de Gironell és la continuació de El pont dels jueus, publicada fa tretze anys. La nova novel·la té com a escenaris Besalú, Barcelona i Girona i amb la relació jueu-cristiana com a centre de la trama dels personatges.

 

Novembre de Crims amb Carles Porta

El periodista Carles Porta es dirigirà als lectors cerdanyolencs el 12 de novembre per presentar el seu llibre Crims. Es tracta d’un llibre nascut a redós de l’èxit d’un programa que va néixer com a secció d’un magazine de Catalunya Ràdio, després tingué espai propi a la ràdio nacional per saltar posteriorment a TV3. Crims trasllada al paper una manera ben particular de narrar les històries més fosques des de dins, fins al punt que el lector té la sensació que coneix personalment l’assassí, que li sent la veu.

 

Xavier Bosch tancarà l'any

El 17 de desembre es farà la presentació de Paraules que tu entendràs, de Xavier Bosch. Programada inicialment el passat mes de març, es va haver de suspendre per l’estat d’alarma. El llibre presenta un retrat esmolat de la convivència. Una novel·la que explora les relacions de parella, els secrets de cadascú i l’ús que fem de la veritat. Amb una combinació de tendresa i ironia, de nostàlgia i recerca constant de la bellesa, els personatges es mouen pels replecs de l’ànima, disposats a emocionar-nos.