El Museu d'Art de Cerdanyola inaugura l'exposició 'El llegat Espinal'

L'exposició del pintor creix amb una nova col·lecció de quadres donats per la seva família

El Museu d'Art de Cerdanyola va inaugurar, el dimecres 14 de juliol, la mostra 'El llegat Espinal', una nova col·lecció de quadres de l'artista i pintor, Marian Espinal, un referent del Noucentisme. Espinal ja comptava amb la presència de les seves obres al MAC, amb la donació de pintures per part de les seves filles, però ara la seva família ha volgut donar més obres, amb l'objectiu de donar rellevància al pintor amb relació al patrimoni artístic de Cerdanyola. L'exposició es podrà veure fins al 19 de setembre.

Les obres de l'artista recorden com era i el que ha perdut el municipi, plasmant la imatge de Cerdanyola de l'abans, el durant i el després de la Guerra Civil. Entre les propostes es pot veure la relació entre Espinal i Cerdanyola i també representats moments durant el temps de la guerra.

L'acte va comptar amb la presència de l'alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, el regidor de Cultura, Oscar Pons, el director del Museu d'Art de Cerdanyola, Txema Romero, i el representant de la família, Oriol Boguñá Espinal.

Marian Espinal (1897-1974) va ser un dels pintors que va formar part de la Colònia Noucentista, artistes que van trobar a la Cerdanyola del Vallès dels anys 20 i 30. Tenia la personalitat indispensable en el Noucentisme i va instal·lar a Cerdanyola el seu estudi.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.