El Museu d'Art de Cerdanyola organitza una sortida al Museu Picasso

La sortida es farà el 12 de març a les 12 h i caldrà reservar plaça per assistir-hi

El Museu d'Art de Cerdanyola organitza una sortida al Museu Picasso juntament amb els Amics del MAC, amb motiu de l'exposició "Daniel Kahnweiler. Marxant i Editor", en honor a un dels marxants d'art més importants del segle XX. La sortida es farà diumenge 12 de març, i té un preu de 8 euros. L'hora de trobada serà a les 11.45 h al carrer Montcada 15-30 de Barcelona. Per assistir-hi cal fer la inscripció al MAC. 

Col·laboració entre museus

El MAC i el Museu Picasso han col·laborat per a fer possible aquesta exposició, cedint algunes peces del pintor Josep Togores i l'escultor Manolo Hugué, a qui Kahnweiler va apadrinar. L'exposició posa en valor la relació de Daniel-Henry Kahnweiler amb Catalunya a través d'aquests dos artistes. A més, el MAC ha col·laborat activament a l’exposició amb l’aportació de l’epistolari de Togores amb el que les comissàries de l’exposició han pogut investigar més sobre les relacions de Kahnweiler.

Biografia de Daniel-Henry Kahnweiler 

En va ser el primer promotor, des que a partir del 1908 va presentar a la seva galeria parisenca Georges Braque, Pablo Picasso, Juan Gris i Fernand Léger. També en va ser el millor testimoni, el primer historiador i el primer editor. Kahnweiler va patir amb duresa els embats de la història, que el 1914 van privar aquest pacifista alemany i marxant jueu de la seva col·lecció i el 1940 el van desposseir de tots els seus béns. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.