El Museu d'Art serà escenari de la Setmana de l'Art de Catalunya 2022

El MAC acollirà l'exposició 'Visites inesperades'

La 2a edició de la Setmana de l’Art de Catalunya programa 84 activitats arreu del país amb inauguracions, presentacions, exposicions, rutes a peu i en l’anomenat bus de l’art, activitats infantils, tallers, concerts, performances i visites guiades. La setmana està impulsada per Galeries d’Art de Catalunya i se celebrarà del 17 al 25 de novembre. El programa inclou una exposició al Museu d'Art de Cerdanyola comissariada per la periodista i crítica d'art Montse Frisach.

S’han sumat a la proposta 33 entitats, museus, fundacions i organismes i 21 galeries. 

Visites inesperades

El programa de la Setmana de l’Art de Catalunya inclou dues exposicions als museu de l’Empordà i el de Cerdanyola, elaboradores sota el títol ‘Visites inesperades’ i estan comissariades en els dos casos per Montse Frisach. “Són diàlegs amb col·leccions permanents del museu, algunes vegades amb obres concretes i altres amb un artistes concret”, explica Frisach. L’objectiu és interconnectar les galeries i els museus. Així, es tracta d’una proposta que fomenta el diàleg entre obres convidades als museus.

Sis obres d’art, provinents de fons de galeries d’art catalanes, faran estada durant unes setmanes a les sales del Museu d’Art de Cerdanyola per conviure amb la seva col·lecció permanent. "Són unes visites un xic inesperades: hi ha trobades entre peces germanes en concepte i estètica, d’altres semblen hostils o estranyes entre elles", detallen des de la Setmana de l'Art. L'exposició es podrà visitar entre el 18 de novembre i el 31 de desembre del 2022. 

La Setmana de l'Art

Entre les activitats programades destaca l’Art bus amb circuits entre galeries, museus, fundacions i centres d’art, on els participants visiten entre dos i tres espais en un mateix recorregut que fan en bus. Són visites amb un guia especialitzat i amb un màxim de 20 assistents. Començarà el 19 de novembre amb un art bus entre la Galeria Espai Cavallers de Lleida i la Fundació Marguerida de Montferrato (Balaguer). També es faran rutes en bus per Barcelona o entre Reus i Vila-Seca.

També es faran rutes a peu per Sant Cugat del Vallès i Sitges. En tots dos casos, les rutes són guiades amb un expert en art. S’han programat visites guiades a exposicions i també diverses galeries han programat actes inaugurals per a dijous 17 i divendres 18.

Altres propostes són un concert d’Ivan Puñal a la Pigment Gallery; un espectacle de dansa contemporània basat en l’obra d’Antoni Clavé a la galeria Jordi Pascual; una performance de l’artista Maria Corte a la Galeria Gothsland; tres tallers per a famílies; dues activitats infantils i altres tres amb experiències, així com tres visites a estudis d’artistes.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.