El Museu de Ca n’Oliver acull una exposició sobre els refugiats de la Guerra Civil

La inauguració de l’exposició serà el diumenge 28 d’abril, a les 12 h i es podrà veure al Museu de Ca n’Oliver fins a finals d’any

I tu? Què has fet per la victòria? Cerdanyola, un lloc de refugi’ és la nova expòsició que s'inaugurarà el diumenge 28 d’abril a les 12 h i es podrà veure al Museu de Ca n’Oliver fins a finals d’any. Es tracta d'una mostra compartida organitzada per l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona en el marc del programa Memòria en Xarxa amb la col·laboració del Museu d’Història de Cerdanyola-Ca n’Oliver.

 

Cerdanyola, un lloc de refugi

Entre el 1936 i el 1938 van arribar més de 142.000 refugiats al Barcelonès, el Masnou va acollir colònies d’infants desplaçats, a Sant Adrià de Besòs es van col·lectivitzar fins a 39 propietats agrícoles, i l’empresa Can Serra de Manlleu va ser una de les més importants en la producció d’armament.

A Cerdanyola també es van acollir centenars de persones que fugien de les zones de conflicte, fet que va suposar un gran esforç atesa la situació de manca d’espais i de recursos econòmics i l’escassetat de proveïment. L’exposició ‘I tu? Què has fet per la victòria? Cerdanyola, un lloc de refugi’ se centra en l'acollida de refugiats procedents de les zones ocupades pels sollevats.

A l'acte de presentació hi participaran Joan Francès, el director del Museu d'Història i responsable dels programes de memòria històrica i democràtica de Cerdanyola, i Salvador Granero, membre d'una família procedent de Màlaga que vivia a Cerdanyola l’any 1937 i que va acollir una família que va fugir de Màlaga durant la "Desbandà" on van morir entre 3.000 i 5.000 civils en un atac feixista a refugiats que fugien.

L’exposició compartida 'I tu? Què has fet per la victòria?' porta als visitants fins a un moment històric gràcies a documents, fotografies i objectes de 19 equipaments de la Xarxa de Museus Locals

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.