El Museu de ca n'Oliver convida a conèixer la nit i el cel en temps ibèrics

El Museu i el Poblat Ibèric de ca n’Oliver acull entre el 7 de juliol i el 18 d'octubre l'exposició 'La nit i el cel en temps ibèric'

El Museu i el Poblat Ibèric de ca n’Oliver proposa activitats lúdiques per a conèixer el món ibèric, en concret sobre com percebien els ibers la nit i el cel. Del 7 de juliol fins al 18 d’octubre es podrà veure al Museu de Ca n'Oliver La nit i el cel en temps ibèric, una mostra que té l'objectiu de fer preguntes de l'estil: la nit era fosca?; la gent dels poblats tenia por de sortir a la nit?; els espantaven els sorolls del bosc?; el cel nocturn era igual que ara? La mostra l'integren tres exposicions cedides per museus d'arreu. 

El Museu de la Torre Balldovina de Santa Coloma de Gramenet ha cedit l'exposició El cel dels ibers; Can Coll-CEA del Parc de Collserola ha facilitat Paisatges nocturns de Collserola; i per últim, Els ibers del Montseny i dels seus voltants ve de l’Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor.

Passejada nocturna i visita guiada

La mostra es completarà amb activitats paral·leles que aprofundiran de manera lúdica i divertida en la temàtica. El dissabte 9 de juliol a les 21 h, el Museu i Poblat Ibèric de ca n’Oliver acull l’activitat Descobrim el cel d’època ibèrica. Consta d'una visita nocturna per a  conèixer l’entorn nocturn en temps ibèrics, a més d'una visita a la nova exposició temporal relacionada amb aquesta temàtica. Durant el passeig pel poblat, dos actors es posaran en la pell dels ibers per explicar com es vivia. S’acabarà amb un tastet estiuenc a la terrassa.

Per a participar en aquesta activitat gratuïta de places limitades cal inscriure’s prèviament al 935 804 500 o al correu museucanoliver@cerdanyola.cat.

El dissabte 20 d’agost a partir de les 18.30 h es farà l’activitat Era fosca? Feia por la nit?, una visita guiada a l’exposició temporal que donarà llum a la foscor del cel ibèric comparant-ho amb l'actualitat. Es visitaran les cases reconstruïdes per viatjar en el temps. L’activitat organitzada per l’Ajuntament és gratuïta i es farà al Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.