El Museu de Ca n'Oliver proposa activitats durant les Jornades Europees d’Arqueologia

Les activitats es faran els dies 17, 18 i 19 de juny

Els dies 17, 18 i 19 de juny, el Museu i el Poblat Ibèric de Ca n’Oliver acollirà activitats en el marc de les Jornades Europees d’Arqueologia (JEA). Es tracta de propostes per conèixer l'activitat arqueològica a Cerdanyola del Vallès i les peces històriques que formen la col·lecció del museu local.

S’han previst dues activitats perquè les persones visitants connectin amb l’Arqueologia d’una manera lúdica, plaent i pràctica. D’una banda, els tres dies de les Jornades Europees d’Arqueologia, 17, 18 i 16 de juny, s'oferirà jornada de portes obertes al Museu i Poblat de ca n’Oliver. I el dia 19 i a les 11.30 h, es proposa l’activitat Del fragment a la peça en què les persones participants podran fer les tasques necessàries per estudiar el material ceràmic de la darrera campanya d’excavacions al jaciment de Ca n’Oliver.

Les Jornades Europees d’Arqueologia

Les Jornades Nacionals d'Arqueologia a França, dirigides pel INRAP i sota l'empara del Ministeri de Cultura, mobilitzen a tota la comunitat arqueològica a França des de fa més de deu anys. Tots els protagonistes de l'arqueologia s'associen per a fer descobrir al públic més ampli possible les riqueses i els secrets de la disciplina.

Les JNA es van ampliar a Europa el 2019 i divuit països van participar per primera vegada, entre ells Espanya. El 2020, les Jornades Nacionals d'Arqueologia es converteixen en les Jornades Europees d'Arqueologia (JEA). L’any passat hi participaren 26 països europeus i es van fer més de 1.400 iniciatives exitoses a tot el continent. Es van proposar més de 830 iniciatives, que han estat la raó de l'èxit de les jornades. Durant tres dies, el públic va poder treure profit del ric programa proposat per tots els actors implicats en l'arqueologia.

 

Activitats programades a Cerdanyola de les JEA 2022

 

17,18 i 19 de juny
Portes Obertes
Durant aquests tres dies el Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver es farà Jornada de Portes Oberts. L’entrada al Museu serà gratuïta
Lloc: Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver.

19 de juny
11.30 h
Del fragment a la peça
En el marc de la celebració de les Jornades Europees d’Arqueologia, el Museu i el CRAC, amb la col·laboració de La Constància i el CRAC, s'ha organitzat una activitat sobre els diferents treballs de laboratori que es fan després d’una excavació. En concret, l'activitat se centra en la ceràmica. Les persones que hi participin podran rentar, siglar i classificar el material ceràmic de les darreres excavacions al jaciment de Ca n’Oliver.
Activitat per a majors de 8 anys.
Lloc: espai La Feixa Baixa (Museu i Poblat de Ca n’Oliver)
Organitza: CRAC i Ajuntament
Col·laboren: La Constància i Afocer. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.