El Museu d'Història de Cerdanyola proposa activitats d'art i memòria per tancar l'any

Entre setembre i desembre es duran a terme propostes al Museu i a jaciments destacats de Catalunya

El Museu d’Història de Cerdanyola presenta un complet paquet d'activitats pel darrer quadrimestre de l'any, que es faran tant al mateix museu com a jaciments d'arreu. Des de jornades de portes obertes, conta contes o teatralitzacions fins a rutes pels indrets patrimonials de amb què compta l'equipament. Aquestes propostes complementaran les activitats estables de la institució.

Setembre de Diada

En el marc de la celebració de la Diada, el CRAC i el Museu d’Història organitzen una visita a les restes arqueològiques i a l’exposició del Born a Barcelona, que requereix inscripció prèvia. També es farà una visita guiada a l’exposició temporal “La nit i el cel dels ibers”.

Patrimoni i memòria a l'octubre

El primer dissabte i diumenge del mes es farà el Cap de Setmana Ibèric en la 22a edició, que estarà dedicat a les lletres i els signes per mitjà de tallers, visites i teatralitzacions. El cap de setmana següent arriben les Jornades Europees de Patrimoni, amb una jornada de Portes Obertes, també visites guiades al Museu i Poblat de Ca n’Oliver i als temples de la vall de les Feixes. A més, es farà una ruta en bus i a peu pels espais patrimonials del Museu d’Història de Cerdanyola.

També a l’octubre s’organitzarà un acte commemoratiu en record de les víctimes del franquisme, durant el qual està previst presentar el projecte expositiu de l’Església Vella de Sant Martí, un espai dedicat a la Memòria Democràtica de Cerdanyola.

Conta contes i recreacions del passat pel novembre

En el marc de la Festa de la Tardor, al mes de novembre es programarà una jornada de Portes Obertes a Ca n’Oliver i dues activitats al jardí de Ca n’Ortadó: un conta contes d’històries de Sant Martí i la segona edició de la recreació d’un campament medieval, que organitzen conjuntament el CRAC, la Constància i el Museu.

Enguany s'incorporen nous elements de vida quotidiana i es faran visites guiades a una mostra sobre la Cerdanyola medieval. Per a l’Aplec de Sant Iscle s’obrirà l’església i l’ermita de Santa Maria de les Feixes on es faran activitats: un taller de motius medievals amb el CRAC a l’església i, a l’ermita, AFOCER presentarà una projecció retrospectiva d’imatges del concurs de fotografia de l’Aplec.

Gimcana i Camí de Justícia al desembre

El museu prepara una activitat pensada pel públic familiar pel darrer mes de l’any. Es farà una gimcana distòpica a Ca n’Oliver per les sales d’exposició, el poblat i els edificis reconstruït. El Museu i el CRAC organitzaran aquesta proposta i comptaran amb la col·laboració d’entitats i persones de la ciutat.

Es tancarà l’any amb la dinovena edició del Camí de Justícia, nascut per acostar novament a les persones participants en una història medieval compartida entre Cerdanyola i Sant Cugat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.