Els museus de Cerdanyola reobren les seves portes el 2 de juny

El Museu d’Història i el Museu d'Art de Cerdanyola es preparen per a la tornada: la ciutadania podrà gaudir dels museus amb cita prèvia i adoptant les mesures de seguretat

El Museu d’Història i el Museu d'Art de Cerdanyola del Vallès ja estan preparats per a la tornada. A partir del dimarts 2 de juny, la ciutadania ja podrà retrobar-se amb l'art dels museus de la ciutat amb cita prèvia i adoptant les mesures de seguretat: amb mascareta i guants. 

Accés al Museu d'Història de Cerdanyola

Qui vulgui accedir al Museu i Poblat ibèric de ca n’Oliver, haurà de concertar la cita trucant al telèfon 935 804 500, de 9 a 14 h i de dilluns a divendres. Es donarà cita a un màxim de 10 persones per cada hora, que es podran dividir en 2 grups de visita al poblat i a l’exposició permanent. A més, es demana a les persones que visitin els equipaments que siguin puntuals i que portin mascaretes i guants. 

Si s'arriba al topall de les 10 persones, no es donarà cap nova cita fins que no passi una hora i mitja. Si no s'omple, les demandes s’aniran modulant atès que, a ca n’Oliver, hi ha dos espais: el museu i el poblat, aquest darrer de diverses hectàrees a l'aire lliure.

A banda de la col·lecció permanent, es podrà visitar la mostra "Dones: ficcions i realitats", disponible fins a finals de juliol. L'exposició és una mostra que vol fer visible una interferència històrica i encara present en la vida de les dones: la relació conflictiva, incòmoda i complexa entre els models de feminitat normatius, difosos per la cultura audiovisual amb més incidència popular i les seves mateixes realitats, construïdes sota la pressió del sexisme i la cultura tradicional heteropatriarcal, però no per això exemptes d’autoritat, disconformitat i dissentiment.

Així, el museu i el poblat de Ca n'Oliver romandran oberts al públic de dimarts a divendres de 10 a 14 h. Està previst que al llarg de la segona quinzena de juny el museu i el poblat puguin recuperar el seu horari habitual de dimecres a divendres de 17 a 20 h, dissabtes d'11 a 14.30 h i de 16.30 a 20 h i diumenges i festius de 10.30 a 14.30 h.

També està previst que facin les activitats estables: el primer diumenge de cada mes es fa una jornada de portes obertes i visita guiada gratuïta al poblat i al taller metal·lúrgic reconstruït. El segon diumenge de cada mes, es fa una visita guiada a l'exposició permanent i a una de les cases reconstruïdes a les 12 h, gratuïta amb l'entrada.

A més, està previst obrir l'església de Sant Iscle el tercer diumenge de cada mes de 10 a 14 h. En tots els casos amb grups molt reduïts i amb les mesures de seguretat adients. D’altra banda, el jardí de Ca n'Ortadó no s'obrirà fins al primer cap de setmana de setembre i sempre que les condicions sanitàries ho permetin.

Per a més informació, consulteu els links: 

Més informació del Museu d’Història:

Web https://www.museucanoliver.cat/

Facebook https://www.facebook.com/museucanoliver

Instagram https://www.instagram.com/museucanoliver

La reobertura dels museus de la ciutat / Cedida

La reobertura dels museus de la ciutat / Cedida

Accés al Museu d'Art de Cerdanyola

Respecte a Can Domènech, es podrà accedir a la col·lecció permanent, a l'exposició temporal L'Home Nu fins al 5 de juny i al taller de restauració dels relleus d'Ismael Smith.

La primera planta del museu restarà tancada. La visita s'haurà de fer amb mascareta i respectant distàncies de seguretat. L'aforament de les sales es reduirà a 10 persones i el personal del museu farà l'acompanyament per garantir una visita segura, saludable i satisfactòria. S'ha adaptat el museu senyalitzant el recorregut i les mesures de prevenció, i eliminant els elements tàctils als quals només tindran accés les persones cegues o amb necessitats especials.

El jardí de can Domènech tornarà a ser un espai obert per gaudir de la vegetació i la seva col·lecció d'escultures monumentals, i en algunes franges del matí també estarà obert al públic: de 10 a 13 h i de dilluns a divendres. L'aforament d'aquest estarà limitat a 20 persones.

Està previst que a partir de la segona quinzena de juny el museu pugui recuperar el seu horari habitual de dimarts a dissabte de 17 a 20 h i diumenges i festius d'11 a 14 h. Està previst, també, que es vagin reprenent les activitats del museu al jardí, amb un aforament molt reduït i amb les mesures de seguretat adients.

Per a més informació, consulteu els links: 

Web https://macerdanyola.wixsite.com/museuartcerdanyola-

Facebook https://www.museucanoliver.cat/

Instagram https://www.instagram.com/maccerdanyola/

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.