El músic Jordi Savall inaugura un nou curs de l'Aula d'Extensió Universitària

Savall també va signar el llibre d'honor de l'Ajuntament i va ser obsequiat amb el llibre del Festival Internacional de Blues

Jordi Savall, reconegut intèrpret i estudiós de música antiga, va protagonitzar la inauguració del curs 2022-2021 de l'Aula d'Extensió Universitària el passat dimecres 19 d'octubre. L'acte es va fer en un Teatre Ateneu ple, on el músic va oferir la lliçó inaugural La Música: Reflexions sobre l'evolució d'un llenguatge essencial a l'ésser humà. Savall també va visitar el MAC i va signar el llibre d'honor de l'Ajuntament de Cerdanyola. 

Ressaltar la cultura de l'antiguitat

L’Aula d’Extensió Universitària és una associació sociocultural que té com a finalitat difondre la cultura de nivell universitari entre els majors de 55 anys, mitjançant sessions acadèmiques i visites culturals. En l'acte d'inauguració també va participar l'alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón

Abans d'assistir a l'acte de l'Ateneu, Jordi Savall va visitar el Museu d’Art de Cerdanyola juntament amb el director, Txema Romero. Seguidament, Savall va firmar al llibre d’honor de l’Ajuntament i va ser obsequiat amb un record de la ciutat i el llibre del Festival Internacional Blues de Cerdanyola. Per la seva banda, el músic va fer entrega a l’Ajuntament del seu doble àlbum-llibre Guerra i Paz, inspirat en peces musicals europees datades al segle XVII i XVIII.

Posar en valor la música històrica

Jordi Savall, nascut a Igualada el 1941, però veí de Cerdanyola des de fa dècades, és un dels principals artífexs del fenomen de revalorització de la música històrica. Director, intèrpret, investigador i divulgador musical, el 1970 va començar la seva carrera com a intèrpret de viola de gamba, instrument del qual és considerat per la crítica un dels més grans intèrprets.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.