Música, diversió i solidaritat en la primera edició del Cerdanyola Corona't Festival

La iniciativa del bar Cal Pintxo ha ajudat a amenitzar el confinament d'un centenar de cerdanyolencs i cerdanyolenques

El Cerdanyola Corona't Festival ha arribat a la ciutat just quan s'han complert els primers 15 dies de confinament. Durant aquests dies, a les xarxes socials, la música ha esdevingut una de les activitats més destacades per amenitzar les hores passades a casa. El bar Cal Pintxo ha organitzat un festival altruista reunint a vuit músics i artistes de la ciutat que han ofert petits concerts a través dels seus comptes d'Instagram.

El dissabte 28 de març, fins a un centenar d'espectadors cerdanyolencs han gaudit d'una tarda de música en directe. Xavi i Sandra del bar Cal Pintxo han estat els encarregats de presentar el Festival: "Aquestes dies hem de donar una empenta a la música, ja que hi ha molts artistes que viuen d'ella" han afirmat, mentre interaccionaven amb els seus seguidors.

Aquesta primera "edició confinada" ha comptat amb la participació de James Vieco, Rinkonete, Bring It To Me, Young Fire, Josep Maria Ribelles, Jules, Jordi Benet Perrocker i música de la Gurri Taverna.

James Viecobluesman, cantant i compositor ha encetat la tarda de concerts. Vieco va participar al Festival Internacional de Blues de Cerdanyola fa dos anys, i ha delectat als espectadors tocant diverses versions i temes propis. "Espero que la situació que estem vivint sigui més agradable amb la música i l'art", afirmava. 

La part més divertida del Festival ha arribat amb Rinkonete en tu retrete, cantautor cerdanyolenc, que ha començat el concert tocant la guitarra assegut al vàter, com ja anuncia el seu pseudònim. Les seves cançons han parlat de la política, dels moviments socials i, fins i tot, del coronavirus en clau d'humor. El cantant també ha aprofitat per posar en marxa un sorteig d'una camiseta entre els espectadors del directe. 

Tot seguit ha arribat el torn de Bring It To Me, l'altra cara divertida del concert. Es trobaven connectats en directe Xavi Rizzo, qui posa la veu i la guitarra, i Antonio, a la bateria, formada amb els estris de cuina. Els dos músics han ofert una sèrie de versions de grans artistes com Jarabe de Palo, Sabina i Frankie Valli and The 4 Seasons.

 

Més tard, la tarda ha quedat impregnada del rock alternatiu de Young Fire. Han estat el grup més jove en tocar durant aquesta primera edició del Festival. Els eivissencs, actualment residents a Cerdanyola, van treure el seu primer disc el 2019. 

Josep Maria Ribelles també ha format part del Corona't Festival. L'arpista ja va oferir un concert en directe el passat 15 de març a través del seu compte d'Instagram. Aquest dissabte ha tocat temes del seu nou disc 'Enllà'. 

Tampoc ha pogut faltar la part reivindicativa amb el cantant i compositor Juli Farfán (Jules). La seva música es mou entre el pop, el rock i l'indie en català. El cantant ha tocat cançons com "No passa res", "Ja arribem" i "Espero", temes dels seus tres discs. 

Ja a les acaballes del Festival, l'alegria de Jordi Benet Perrocker arribava a les pantalles dels espectadors amb les animades cançons del seu pròxim disc. "Fins i tot estic escoltant els aplaudiments des d'aquí!", bromejava.  

La tarda de música en directe ha acabat amb el DJ Gamerox Selekto, de la Gurri Taverna de Ripollet. "La música és necessària per viure" han afirmat els organitzadors del Corona't Festival a través d'Instagram, "qui sap si mentre duri el confinament ens veurem en una segona edició".