La música dels videojocs sonarà al Castell de Sant Marçal

L'Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès oferirà un nou Concert al Castell

La 21a edició del Concert al Castell de l’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès (AMCV) repassarà les bandes sonores de videojocs amb l’espectacle ‘Un Castell de Videojocs - Música de la petita pantalla’. El concert es farà als jardins del Castell de Sant Marçal, el divendres 30 de juny a les 21.30 h. Aquest dimarts 27 de juny, queden poques entrades al web de l’AMCV.

Música de videojocs

Enguany, l’AMCV presenta un repertori atrevit, modern i alhora nostàlgic del qual destaquen que es tracta de peces “de gran qualitat musical”. Així, tenen l’objectiu de reivindicar la música original per a videojocs i donar-la a conèixer entre el públic de Cerdanyola, de la comarca i d’arreu que cada any assisteix al Concert al Castell. El repertori de la producció repassarà alguns dels grans clàssics dels videojocs, com ‘Super Mario Bros’ o ‘The Legend of Zelda, arranjats en format simfònic.

El president de l’AMCV, Arnau Pallarès, va explicar que aquest tema, el de la música dels videojocs, ha estat llargament reivindicat pels components de la formació musical. S’ha fet una selecció en què hi haurà música de videojocs clàssics i d’altres més nous. Tots d’una gran qualitat, pensats perquè agradin a un públic intergeneracional.

Proposta atrevida

El director de la banda de l’AMCV, Raúl Lacilla, va qualificar d’”atrevida”, la proposta del concert, fruit dels desigs dels músics. Entre la tria destaquen composicions creades per a videojocs de Gerard Pastor i un medley de temes d’Álvaro Lafuente, ambdós vinculats a l’AMCV. El director de la Coral de l’AMCV, Manel Cubeles, va explicar que es tracta d’una “proposta i repertori molt potent”, afegint que “no té res a envejar a les bandes sonores de les pel·lícules”, amb “molta èpica i potència”.

L’entitat va proposar a l’Institut Jaume Mimó, l’únic que ofereix el batxillerat artístic a la ciutat, si volien participar en el disseny del cartell. Dit i fet. Paula Jiménez, alumna del centre, va participar creant el cartell seleccionat. Centeno va lliurar-li un obsequi i unes entrades per al concert del Castell en nom de l’Agrupació Musical.

Cartell del Concert al Castell.

Cartell del Concert al Castell.

. Redacció

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.