L'obra d'Elisa Arimany: de l'escultura al paper

El Museu d'Art de Cerdanyola presenta un llibre sobre l'obra de l'artista Elisa Arimany el pròxim dissabte 11 de desembre

El Museu d'Art de Cerdanyola ha fet un recull en paper del més representatiu l'obra d'una de les artistes cerdanyolenques amb més rellevància internacional, Elisa Arimany. El llibre es presentarà dissabte 11 de desembre a les 18 h al MAC, en un acte que comptarà amb la presència de l’alcalde Carlos Cordón, el director del museu, Txema Romero, i l’especialista Francesc Miralles, que acompanyaran la família en aquest homenatge a l'artista.

Llibre d'Elisa Arimany. FOTO: Cedida

Llibre d'Elisa Arimany. FOTO: Cedida

El recull es tracta d'un llibre que concentra una selecció de la seva carrera classificada cronològicament, des del 1997 fins al 2009, i per tipus de disciplina artística.

Des de Cerdanyola fins als Estats Units

A Cerdanyola es pot veure una bona mostra de la seva obra, des del Diàleg al MAC, el Monument a Europa al Parc Tecnològic, o els plafons ceràmics del lateral de l’Ajuntament.

Tot i això, les seves estructures rectilínies, la passió pel metall i la pedra i la combinació inversemblant de la fermesa opaca de l’argila i la fragilitat translúcida del paper van donar-li un èxit notable que va tenir el seu ressò als Estats Units, on avui dia s’hi poden trobar nombroses escultures públiques a Nova York i a Miami.

Els inicis d'Elisa Arimany

Cerdanyolenca d’adopció, Elisa Arimany va començar la seva carrera tot treballant al laboratori del fabricant ceràmic Rosa Grès, on també va poder aplicar el sentit escultòric après a l’escola Massana i a l’Escola Industrial de Sabadell. Amb tot, no va ser fins als anys 80 quan Arimany va fer un gir definitiu a la seva carrera artística, en la qual es va centrar plenament.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.