Les obres del Museu d'Art de Cerdanyola ja es poden veure en 3D

Algunes peces del MAC s'han incorporat al programa Giravolt que permet veure-les digitalment en 3D

El Museu d’Art de Cerdanyola presenta una selecció del seu fons en 3D a Giravolt, el programa de digitalització del patrimoni cultural català. Es tracta d'un programa dirigit per la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat  que compta amb la col·laboració de la Xarxa de Museus d'Art de Catalunya.

Així, es poden veure un total de tretze peces del MAC en 3D a través d'aquesta plataforma digital. Destaquen els relleus de l’antiga fàbrica Uralita d'Ismael Smith, encara a la reserva del museu. Són les Al·legories del mar i de la terra. Del mateix autor es poden observar les peces El petó i Gomós. Tití té una doble representació, en els busts que van fer Manolo Hugué i Joan Rebull. També s'hi inclou el Cristòfol Colom signat per Rafael Atché, autor del Colom de Barcelona.

Giravolt aprofitar la tecnologia 3D per tal de crear un corpus digital a Internet "que garanteixi una millor accessibilitat del patrimoni cultural català, però també promoure la utilització dels models 3D en l’ensenyament i en les noves propostes artístiques i científiques alhora que es va documentant l’estat actual de monuments, obres i objectes que configuren el patrimoni català", destaquen des del museu. El Museu d’Art de Cerdanyola va ser escollit com a equipament pilot per implementar aquesta tecnologia. Els escanejos que ara són a l’abast de tothom es van dur a terme a partir del mes de maig del 2021.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.