Octavi Pujades: "Al llibre hi ha coses de la meva vida, però sobretot hi ha sensacions"

'No viene a cuento' és un recull de contes inspirats en experiències viscudes entre Pujades i la seva família

L'actor cerdanyolenc Octavi Pujades ha presentat el seu primer llibre a Cerdanyola del Vallès. No viene a cuento és un recull de contes inspirats en experiències viscudes entre Pujades i la seva família, especialment amb el seu pare, Joan Pujades, qui va ser protagonista de les seves xarxes socials durant la pandèmia.

La sala d'actes del Museu d'Art de Cerdanyola ha estat l'escenari de la presentació local de la primera publicació del cerdanyolenc, qui es va guanyar l'estima dels usuaris de xarxes socials durant el confinament per la pandèmia, quan mostrava amb humor el seu dia a dia cuidant el seu pare. Aquestes publicacions van despertar l'interès de Libros Cúpula i l'editorial va proposar a Pujades fer el llibre.

"Era un repte", ha reconegut l'actor, qui ha explicat com el llibre va passar de ser un resum d'experiències a ser un recull de contes que combinen ficció i realitat. "Hi ha moltes coses de la meva vida en aquest llibre, però sobretot hi ha sensacions", assegura Pujades, qui afegeix: "En els personatges dels meus fills hi ha moltes coses d'ells, però també hi ha moltes coses meves quan era petit".

Octavi Pujades durant la presentació del seu llibre al MAC. FOTO: Mónica GM

Octavi Pujades durant la presentació del seu llibre al MAC. FOTO: Mónica GMTambé tenen protagonisme la seva parella, l'actriu Anna Senan, i el seu pare. Joan Pujades, qui va morir el passat mes de febrer amb 92 anys, es va fer conegut a xarxes socials quan l'any 2020, el seu fill va començar a mostrar com era el seu dia a dia des de Cerdanyola. Les publicacions d'Octavi Pujades combinaven el realisme, la tendresa i l'humor, mostrant amb naturalitat què suposa cuidar d'una persona dependent. "Combinar la vida laboral amb cuidar una persona gran no és fàcil. Ho vaig fer jo i ho està fent molta gent", diu l'actor. Per a Pujades, és important que "es visibilitzi i es normalitzi" aquesta realitat, i es mostra satisfet d'haver acompanyat la gent que viu situacions similars amb les seves publicacions.

Sobre el seu futur professional, Octavi Pujades ha explicat que la pròxima setmana s'incorporarà als assajos del musical El Guardaespaldas, on interpreta el protagonista des del 2019. A banda d'altres projectes audiovisuals, l'actor ha anunciat que està treballant amb una producció a Cerdanyola, i ha admès que li agradaria tornar a actuar al teatre de la ciutat.

Després de la conversa entre Pujades i el periodista Jordi Jorba per presentar el llibre, l'actor ha respós les preguntes i ha signat exemplars als veïns i veïnes que s'han apropat fins al MAC.

Octavi Pujades signa llibre als seus lectors de Cerdanyola. FOTO: Mónica GM

Octavi Pujades signa llibre als seus lectors de Cerdanyola. FOTO: Mónica GM

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.