Pallassos clàssics i equilibrisme en la 29a edició de La Pallassada

El festival impulsat per Bambalina es farà els dies 19 i 20 de febrer al Teatre Ateneu

La Pallassada de la companyia cerdanyolenca Bambalina torna a aixecar el teló en la seva 29a edició. El festival impulsat per Bambalina es farà en dos dies al Teatre Ateneu: 19 i 20 de febrer.

El teatre infantil i familiar serà protagonista de nou a través de dos espectacles representats per companyies amb una llarga trajectòria en el ‘clown’. Dissabte a les 18 h, es representarà ‘Remember Show’, de la mà de Teatre Mòbil i Marcel Gros. Diumenge a les 12 h serà el torn de Circ Xic amb ‘TAXAAAN!!!’.

Les entrades poden comprar al web de Bambalina. Els preus són de 7€ per a majors de 12 anys, 5 per a infants de 3 a 12 anys, i els menors de 3 no pagaran entrada. A la taquilla de l’Ateneu es vendran entrades sense descomptes i d’haurà de pagar en efectiu.

Sobrevivint a la pandèmia

Aquesta 29a edició serà la segona Pallassada que se celebra en pandèmia. L’any 2020 no es va poder fer completament perquè la Covid-19 ho va sacsejar tot en plena celebració de la 27a edició.

El 2021 es va recuperar el festival adaptant-se a les mesures de prevenció i oferint, com aquest 2022, només dos dies d’espectacles, i habilitant la compra digital de les entrades. Així, La Pallassada de l’any passat va augmentar un 30% el seu públic.

 

Remember Show
Teatre Mòbil & Marcel Gros

Imatge de Remember Show. FOTO: Teatre Mòbil & Marcel Gros

Imatge de Remember Show. FOTO: Teatre Mòbil & Marcel Gros

El primer espectacle es farà el dissabte 19 de febrer a les 18 h. 'Remember show' és un espectacle de la companyia Teatre Mòbil & Marcel Gros, qui ja ha visitat Cerdanyola en edicions anteriors de La Pallassada.

Remember show es defineix com un espectacle on Teatre Mòbil i Marcel Gros es retroben després de trenta anys i fan un homenatge a l’ofici, al riure, a l’humor i a l’amistat reinterpretant els seus llegendaris números de clown. Després de molt de temps viatjant en el carro de la farsa i donant voltes pel món, arriben a la plaça i recuperen el carrer que els va veure néixer i créixer com a artistes.

Teatre Mòbil es va fundar l’any 1984 per Jordi Girabal, Marcel Gros i Atilà Puig que es van conèixer fent teatre de carrer amb el Setrill. Les seves inquietuds i ganes de crear espectacles d’humor els van portar a formar-se en tècniques de circ i clown. El 1991 Marcel Gros emprèn el seu treball en solitari sense perdre el contacte amb Teatre Mòbil, ja que és coautor i director de sis dels espectacles d’aquesta companyia. Les ganes i l’oportunitat de tornar a estar els tres compartint escenari, els ha portat a crear l’espectacle ‘Remember Show’, resultat de gairebé 40 anys d’experiència, amb un peculiar llenguatge que barreja la comunicació directa del Showman, la ironia del Bufó i la sensibilitat del Pallasso.

 

TAXAAAN!!!
Circ Xic

Imatge de l'espectacle TAXAAAN!!!. FOTO: Circ Xic

Imatge de l'espectacle TAXAAAN!!!. FOTO: Circ Xic

El diumenge 20 de febrer a les 12 h serà el torn de ‘Taxaaan!!!’, un espectacle de Circ Xic en què “partint d’una esferificació s’aconsegueix un condensat d’emoció”. Dos personatges, dos pallassos es troben aquí i ara amb el públic. “El que passarà després és una incògnita que no deixarà ningú indiferent”, diu la sinopsi de l’obra.

L’espectacle se situa en l’àmbit del teatre de funàmbuls, que incorpora números d’equilibri amb l’actuació i les emocions. Durant l’obra, els protagonistes passaran per gairebé totes les facetes que es poden trobar en un circ: equilibristes, domadors, músics, pallassos, forçuts, etc.

Ton Muntané i Dani Tomàs són els protagonistes i creadors de ‘Taxaaan!!!’. L’espectacle té uns sis anys de vida i ha recorregut diferents espais.

“Hem efectuat una esferificació fins a aconseguir 1 condensat d’emoció. L’espectacle més gran del món a la mínima distància. Allunyant-nos del circ tradicional, mantenim l’essència, l’entusiasme i el risc. Amassem l’acció, la poesia i l’emoció durant tot l’espectacle, enllaçant números del principi al final”, diu la companyia Circ Xic sobre l’espectacle que presentaran a Cerdanyola, per on ja han passat en anteriors edicions de festivals organitzats per Bambalina.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.