Pamela Palenciano torna a Cerdanyola amb l'obra 'Arrancamiento'

Es tracta d'un espectacle contra la violència institucional que pateixen les mares que denuncien abusos sexuals contra les seves filles i fills

L'actriu, comunicadora i activista feminista, Pamela Palenciano, torna a Cerdanyola el proper dia 27 de setembre al Teatre Ateneu a les 20h, amb el seu nou espectacle Arrancamiento. Es tracta d'un espectacle contra la violència institucional que pateixen les mares que denuncien abusos sexuals contra les seves filles i fills.

La programació d’aquesta acció teatral forma part de les accions i projectes feministes que l'Ajuntament organitza anualment a través de la Regidoria d’Igualtat i Feminisme en el marc d'una política transversal per tal d’oferir un programa cultural feminista i activista a la ciutat.

Segons el Consell d'Europa, 1 de cada 5 menors pateix violència sexual abans de fer 18 anys. A Espanya no hi ha estadístiques oficials, però un estudi recent, centrat al país, supera aquesta estimació: 2 de cada 5 nens i nenes ho han patit.

Un Arrancamiento dura tot just un instant, però fins a arribar-hi, les mares passen per un llarg procés de denúncies, descrèdit, pèrdua de la custòdia i criminalització. El sistema dictamina que les denúncies de violència són falses, que la mare és dolenta i que la criatura ha de ser apartada de qui la protegeix i la condemna a viure amb el seu abusador. Sense preparació ni acompanyament, cossos de policia armats arrenquen un nen o nena dels braços de la seva mare per ordre judicial.

A l'obra, Pamela Palenciano fa ús del seu particular estil per donar veu i posar en escena aquesta realitat. Ens explica la història de mares lluitadores, filles i fills desdibuixats, pares abusadors i jutges que perpetuen aquesta tortura.

Per veure la representació teatral cal reservar l’entrada gratuïta a www.cerdanyola.cat/teatre

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.