Pòdcasts, cinema i exposicions a la 'Tardor Solidària' d'enguany

El regidor de Solidaritat i Cooperació, Antonio Otero, ha remarcat la importància de la participació del texit social i cultural a les diferents activitats

Arriba la tardor i amb aquesta, una nova edició de la Tardor Solidària: ‘Tots els mons al MAC’, que se centrarà en l’impacte ambiental i social de la indústria tèxtil, del tràfic de persones i de racisme. "També hi tindrà cabuda el reconeixement de les diverses cultures que conviuen a la nostra ciutat", tal i com ha explicat el regidor de Solidaritat i Cooperació, Antonio Otero, al TOT Cerdanyola.

Otero també ha comentat que "la idea de la 'Tardor Solidària' és que el teixit social i cultural de Cerdanyola en pugui ser partícep".

Entre altres activitats, el dia 29 d’octubre a les 19 h tindrà lloc el pòdcast en directe No hay negros en el Tíbet, un programa copresentat per Asaari Bibang, Lamine Thior i Frank T, un trio d'espanyols d'origen africà que van arribar a Espanya quan encara eren infants, procedents de diferents països. 

En el programa que emetran des de Cerdanyola reflexionaran sobre la representació cultural de l’art, tot qüestionant si l’art representa o no a tothom. El convidat especial del programa serà Txema Romero, director del Museu d’Art de Cerdanyola i expert en noves narratives. El pòdcast s’emetrà des del Teatre Ateneu i podrà seguir en directe de forma presencial. L’entrada serà gratuïta amb reserva prèvia en aquest enllaç.

 

La indústria textil protagonitzarà l'acte central

L’acte central del programa serà el videofòrum ‘L’impacte social i ambiental de la indústria tèxtil’ i tindrà lloc el diumenge 5 de novembre a les 11:30 h al MAC. L’activitat ha estat impulsada per diverses entitats que conformen el Consell de Solidaritat i Cooperació, amb la finalitat d’obrir un espai de debat i de reflexió amb la ciutadania sobre la vulneració dels drets humans, els hàbits de consum dels països del Nord i alhora compartir noves alternatives de consum responsable.

"La idea és poder fer aquesta activitat amb una visió global-local, que ens permeti entendre l'impacte social i ambiental de la indústria textil", ha afegit Antonio Otero.

 

L'Indifest, un clàssic de la tardor

I com cada mes d’octubre, també se celebrarà la Mostra de Cinema Indígena Cerdanyola que enguany arriba a la XVI edició. El dia 17 d’octubre a les 18:30 h, el MAC acollirà la sessió En femení i plural, la qual comptarà amb la projecció dels curtmetratges: Afluencias (13'), Cuatro caminos (27') i Luna de Verano (25'). 

En aquest sentit, el regidor de Solidaritat i Cooperació ha comentat que "en aquesta edició se li vol donar una visió feminista a les activitats i els curtmetratges de l'indifest és una bona mostra d'això".  

La sessió comptarà amb la presència de la directora de cinema Nelly Kuiru (Amazones, Colòmbia), actual coordinadora de CLACPI (Coordinadora Latinoamericana de Cine y Comunicación de los Pueblos Indígenas).

 

Les migracions també estaran presents 

El programa finalitzarà amb diverses activitats per commemorar el Dia de les Persones Migrades, entre les quals destaca la jornada “Relats compartits”. El 17 de desembre al matí es portaran a terme al MAC diverses activitats de caràcter lúdic i familiar amb l’objectiu de fer valdre els diversos bagatges culturals que conviuen a Cerdanyola.

La XII Tardor Solidària és fruit del treball conjunt de l’Ajuntament de Cerdanyola, a través de la Regidoria de Solidaritat i Cooperació, i de les entitats que conformen el Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació, amb la col·laboració del Museu d’Art de Cerdanyola i l’Associació d’Amics del Museu d’Art de Cerdanyola. Tota la programació de la 'Tardor Solidària', a continuació: 

 

Tota la programació

 

17 d'octubre

18.30 Indifest. Festival de Cinema Indígena

Lloc: Museu d'Art de Cerdanyola

 

29 d'octubre

19 h Retransmissió del pòdcast 'No hay negros en el Tíbet'

Lloc: Teatre Ateneu

 

Fins al 29 d'octubre

Exposició 'Mortaja' de Carmen Espinosa

Lloc: Museu d'Art de Cerdanyola

 

5 de novembre

11.30 h Videofòrum sobre la indústria tèxtil

Lloc: Museu d'Art de Cerdanyola

 

9 de novembre

18 h Projecció i col·loqui del documental 'Entre el llibre i l'espasa

Lloc: Museu d'Art de Cerdanyola

 

Del 20 de novembre al 4 de desembre

Exposició 'La cara del tràfic de persones'

Lloc: Blblioteca Central de Cerdanyola

 

19 de novembre

18 h Lliurament dels certificats d'acollida

Lloc: Museu d'Art de Cerdanyola

 

16 de desembre

18h Escape room: Història d'un viatge

Lloc: Museu d'Art de Cerdanyola

 

17 de desembre 

16.30 Jornada 'Relats compartits'

Lloc: Museu d'Art de Cerdanyola

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.