Els Premis Literaris 2020 rendiran homenatge a Joan Perucho

Els guardons es coneixeran el 7 de maig a la Sala Teatre de la UAB

Els premis literaris 2020 que organitza l’Ajuntament de Cerdanyola ha acceptat fins a 129 obres en el concurs de narrativa breu, poesia i novel·la. El concurs d’enguany s’inscriu en el marc de l’Any Joan Perucho i es donaran a conèixer els guardons el dia 7 de maig a la Sala Teatre de la Universitat Autònoma de Barcelona.

En l’edició de l’any 2020, els premis literaris han mantingut un nivell molt elevat. El termini d’inscripcions es va tancar el mes de febrer i s’han presentat un total de 120 obres originals, de les quals 40 opten al premi de novel·la, 64 al de poesia i 25 al de narrativa breu. En concret, en el concurs d’enguany s’atorguen l’XI Premi de Narrativa Breu per a joves Caterina Albert, el XXV Premi de Poesia Miquel Martí i Pol i el XXVI Premi de Novel·la Valldaura -Memorial Pere Calders.

 

Homenatge a Joan Perucho

L’organització dels premis vol retre homenatge en els premis literaris 2020 a un dels escriptors més destacats de la literatura catalana del segle XIX, Joan Perucho (1920-2003), en el centenari del seu naixement. Perucho va néixer al barri de Gràcia de Barcelona i va ser novel·lista, poeta i crític d’art. Va alternar la feina d’escriptor amb la seva professió de jutge i les seves obres de ficció inclouen una dosi d’ironia dins el gènere fantàstic.

Previsió pel COVID-19

El lliurament de premis està previst pel dijous 7 de maig a la Sala Teatre de la UAB, però les entitats organitzadores informaran amb antelació sobre la realització de l’acte en funció de l’evolució de la crisi del coronavirus.