Els Premis Literaris de Cerdanyola 2023 ja tenen guanyadors

Eduard Roure, Alexandre Planas i Mireia Mejías guanyen en les categories de novel·la, poesia i narrativa breu, respectivament

Eduard Roure, Alexandre Planas i Mireia Mejías guanyen els premis de novel·la, poesia i narrativa breu, respectivament, en el marc dels Premis Literaris de Cerdanyola 2023. L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i la Universitat Autònoma de Barcelona són els organitzadors del certamen i van lliurar els gaurdons en un acte celebrat el dijous 11 de maig a la UAB.

L’escriptor lleidatà Eduard Roure ha estat el guanyador del 29è Premi de Novel·la Valldaura-Memorial Pere Calders amb l’obra El metall i els turons. El seu pare va recollir el premi va llegir unes paraules en el seu nom descrivint la novel·la com “una faula moderna que pretén incidir en les velles qüestions que sempre ens han obsedit com a lectors lligats a la condició humana”. La novel·la guanyadora és una història ambientada en una ruralitat mítica amb “un pessic de romanticisme, un polsí d’aventura i un toc de thriller”.

El 28è Premi de Poesia Miquel Martí i Pol ha estat per Alexandre Planas amb l’obra Projeccions. Planas va rebre el guardó amb il·lusió després d’haver-se presentat en edicions anteriors sense èxit i va defensar la importància dels premis literaris perquè “ens permeten seguir escrivint tot i no poder-nos dedicar professionalment”.

El 14è Premi de Narrativa Breu per a Joves Caterina Albert l’ha guanyat Mireia Mejías amb l’obra Apatia. El jurat d’aquest premi ha descrit el treball de Mejías com una “obra molt ben escrita amb una formalitat i un treball impecable de la mà d’una primera persona abocada que ens transporta a situacions quotidianes i realistes”. La jove escriptora va rebre el premi emocionada i va destacar la motivació que suposa l’existència de premis literaris per a joves.

El veredicte dels Premis Literaris es va donar a conèixer durant un acte celebrat a la Sala Teatre de la UAB. En aquest, el grup estable de l’Aula de Teatre de la UAB, sota la direcció de Ricard Gázquez, va oferir una selecció d’escenes de l’obra Amor i informació, un text teatral de Caryl Churchill (2012) que pretén generar diàleg i reflexionar entorn de l’amor i les relacions interpersonals en l’època de la comunicació digital. Al final de l’acte van intervenir l’alcalde, Carlos Cordón, i la vicerectora d’Innovació, Transferència i Emprenedoria de la UAB, Rosa Maria Sabastián. Tots dos van felicitar als guanyadors, participants i membres del jurat per la feina realitzada i van coincidir en destacar la importància de seguir compartint espais i moments entre la UAB i la ciutat.

Actuació de l'Aula de Teatre de la UAB durant l'acte dels Premis Literaris 2023. FOTO: Núria Puentes (Ajuntament)

Actuació de l'Aula de Teatre de la UAB durant l'acte dels Premis Literaris 2023. FOTO: Núria Puentes (Ajuntament)

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.