Els Premis literaris de Cerdanyola reben 65 obres originals

Seixanta de les obres rebudes han passat a concurs

L'edició d'enguany dels els Premis Literaris de Cerdanyola del Vallès ha rebut 65 originals entre relats breus, llibres de poesia i novel·les. Un cop revisats en funció de les bases, han passat a concurs un total de 60 obres. 

En concret, s'han rebut 25 obres al 29è Premi de Novel·la Valldaura-Memorial Pere Calders, 21 al 28è Premi de Poesia Miquel Martí i Pol i 19 al 14è Premi de Narrativa Breu Caterina Albert. L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i la Universitat Autònoma de Barcelona, coorganitzadors dels premis, destaquen la resposta de les escriptores i escriptors als premis. "Uns guardons consolidats en el panorama literari en llengua catalana, amb una trajectòria en què s’han distingit autores i autors importants de la literatura catalana contemporània", destaquen des de l'Ajuntament.

Els diferents jurats, integrats per persones destacades en el món de la creació literària, revisen les obres i està previst que el seu veredicte es faci públic el mes de maig de 2023. Serà en un acte públic de lliurament de premis, la data del qual es comunicarà amb antelació a la pàgina web oficial dels Premis Literaris, al tauler d’anuncis de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, a la pàgina web municipal i xarxes socials municipals.

Els jurats

La composició dels jurats combina la presència de veus destacades del panorama literari actual, persones guanyadores dels certàmens en edicions anteriors i persones de Cerdanyola vinculades al món cultural i creatiu de la ciutat.

29è Premi de Novel·la Valldaura-Memorial Pere Calders: Carme Alerm, Joan Mañas López, Josep Maria Riera Gassiot, Maria Llopis Freixa i Núria Balagué Mola.

28è Premi de Poesia Miquel Martí i Pol: Albert Gavaldà, Josep Gerona, Pep Cortès Vila, Pilar Tejero i Esteve Plantada.

14è Premi de Narrativa Breu Caterina Albert: Carmen Alcolea, Anna Pallejà, Martí Gironell, Josep Lluis Negreira i Xusa Serra.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.