El programa Més que lletres recupera la normalitat amb més de 40 activitats

El programa d'activitats s'allargarà fins al mes de maig

La primavera és l'estació de la literatura a Cerdanyola del Vallès. Aquest mes de març ha arrencat el programa Més que lletres, que proposa activitats relacionades amb els llibres fins al mes de maig. Entremig se celebrarà Sant Jordi, el Dia Internacional del Llibre Infantil i actes especials per l'Any Gabriel Ferrater

Consulta el programa d'activitats sencer.

 

Un Sant Jordi normal

El dimecres 23 de març s'ha presentat el programa d'activitats del Mes que lletres. Una de les novetats és el retorn a la normalitat prèvia a la pandèmia en totes les activitats. Un dels plats forts serà la diada de Sant Jordi. El dissabte 23 d'abril es recuperaran les paradetes de llibres i roses a la plaça de l'Abat Oliba, espai de signatures d'autors locals, així com la 21a edició de La Marató de Lectura també al centre de la ciutat. Les inscripcions per participar a la marató, que repassarà l'obra de Gabriel Ferrater, estan obertes a tota la ciutadania.

Les sol·licituds per instal·lar parada per Sant Jordi s’han de presentar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) demanant cita prèvia. S’admetran sol·licituds fins al 14 d’abril. També es poden presentar telemàticament les 24 h del dia, si es disposa de certificat digital, a través de la Seu Electrònica de l'Ajuntament.

"Aquest programa Més que Lletres recull  propostes per a tots els públics i en diferents formats  que demostren que la lectura ocupa un paper primordial en els objectius i l’acció cultural del municipi", ha destacat el regidor de Cultura, Oscar Pons. Per la seva banda, l'alcalde Carlos Cordón ha remarcat la importància d'apostar per la cultura després de les crisis patides pel sector.

Antonio Castro, Carlos Cordón, Oscar Pons i Cristina Rueda en la presentació del Més que lletres.

Antonio Castro, Carlos Cordón, Oscar Pons i Cristina Rueda en la presentació del Més que lletres. 

Any Gabriel Ferrater

L'eix vertebrador del programa d'activitats del Més que lletres serà la commemoració de l'Any Gabriel Ferrater. Cerdanyola s'ha sumat a la iniciativa de la Generalitat de Catalunya per celebrar el centenari del naixement del poeta, lingüista i professor universitari, entre d’altres centres a la UAB. La primera acció a Cerdanyola ha estat al carrer amb motiu del Dia Mundial de la Poesia. Quatre arbres del centre de la ciutat s'han vestit amb poemes de Gabriel Ferrater. 

Cartell d'un poema de Gabriel Ferrater a un arbre del Museu d'Art de Cerdanyola. FOTO: Mónica GM

Cartell d'un poema de Gabriel Ferrater a un arbre del Museu d'Art de Cerdanyola. FOTO: Mónica GM

 

A més a més, durant les pròximes setmanes es faran exposicions, representacions i actes relacionats amb el poeta català, tal com ha presentat la tècnica de Cultura, Cristina Rueda. Una de les més destacades és la taula rodona Una mirada polièdrica de Gabriel Ferrater (30 de març a les 18.30 h al MAC) amb les intervencions de Jordi Julià, Marta Pessarrodona, Jordi Llavina i Joan Artigas. També es representarà l'espectacle Fil de memòria (8 d'abril a les 20 h al Teatre Ateneu) amb Pere Aquillué endinsant-se en l'obra de Ferrater, i es farà un número de teatre i dansa que posa en escena el Poema inacabat de l'escriptor. Anirà a càrrec de la Companyia Lo nostro i es representarà el 20 d'abril als jardins de Can Llopis

Dinant amb la poesia de Ferrater

Una altra novetat del Més que lletres d'enguany és la participació dels restaurants de la ciutat. El president del Gremi d'Hostaleria del Vallès Occidental, Antonio Castro, ha presentat la campanya de difusió dels poemes de Gabriel Ferrater a través de les estovalles que es faran servir a alguns bars i restaurants de la ciutat. "Pel Roser de Maig estem preparant menús especials per fer més difusió de l'obra de Ferrater", ha dit Castro. 

Alguns bars i restaurants tindran aquestes estovalles en commemoració de l'Any Gabriel Ferrater. FOTO: Mónica GM

Alguns bars i restaurants tindran aquestes estovalles en commemoració de l'Any Gabriel Ferrater. FOTO: Mónica GM

 

Activitats per als infants

Una altra vessant del programa d'activitats són les iniciatives dedicades a famílies i infants. El dissabte 2 d'abril, caravanes amb espectacles de contacontes, circ i teatre s'instal·laran a la plaça de l'Abat Oliba per celebrar el Dia Internacional del Llibre Infantil. Hi haurà paradetes de venda de llibres i no caldrà inscriure's prèviament per participar-hi. També es faran les sessions habituals de l'Hora del conte i la Festa de l'Okka a la Biblioteca Central. 

El 2 d'abril, diverses caravanes amb espectacles infantils s'instal·laran a la plaça de l'Abat Oliba. FOTO: Cedida

El 2 d'abril, diverses caravanes amb espectacles infantils s'instal·laran a la plaça de l'Abat Oliba. FOTO: Cedida

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.