La programació del primer semestre de l'any al Teatre Ateneu

El Teatre Ateneu ofereix un ampli programa de música, teatre i màgia entre els mesos de gener i maig de 2022

Les entitats cerdanyolenques han elaborat el programa d'actuacions del primer semestre de l'any 2022 al Teatre Ateneu, incloent-hi música, teatre familiar, humor, màgia, cant i ball a disposició de la ciutadania en una vintena d’activitats. A més, el programa innova amb nous espectacles del programa de commemoració dels 35 anys de l’Aula de Teatre de l’Ateneu.

Sons de l'Aplec a l'Ateneu

La música serà un dels plats forts de la programació del Teatre Ateneu. El concert La veu de la cobla, a càrrec de la Cobla-Orquestra Selvatana, dirigida pel mestre Santi Escura, s’escoltarà al Teatre Ateneu el 12 de març a partir de les 19 h. Es tracta del concert de l’Aplec de Cerdanyola que porta varietat de música tant internacional com nacional: sardanes, havaneres, cançó d’autor, entre d'altres. L’Agrupació Cultural Sardanista organitza el concert, amb un preu de 6 € pels socis de l'Agrupació (que  tindran dret a una sola entrada) i de 12 € pels no socis. 

Actuacions de l'Agrupació Musical

El 13 de març a partir de les 18 h serà el torn del cant coral. El teatre acollirà la 10a Trobada de Corals, on actuaran la Coral de l'Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès, l’Obrador Coral de Rubí i l’Agrupació Coral Matadepera en acte que destil·larà germanor i compromís amb la cultura.

La Banda simfònica de l'Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès proposa un concert dedicat a la música irlandesa i folklòrica per celebrar Sant Patrici, la festa patronal d’Éire. La proposta musical Saint Patrick's amb la banda tindrà lloc el 19 de març a partir de les 19 h al Teatre Ateneu. El preu de les entrades serà de 3 €, que es vendran dues setmanes abans del concert a amcv.cat

L'espectacle es divideix en dues parts. En la primera, una formació convidada interpretarà peces pròpies de les terres celtes amb instruments irlandesos tradicionals. A la segona part, la Banda agafarà el relleu amb un repertori adequat per aquesta festivitat i d'homenatge a les músiques populars europees.

L’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès organitza ambdues actuacions, que tindran un preu de 3 €. Les entrades es vendran dues setmanes abans dels concerts a amcv.cat

Concerts d'Orquestra de Cambra

El tradicional Concert de Primavera a càrrec de Orquestra de Cambra de Cerdanyola, dirigida per Kai Gleusten, serà el 20 de març a partir de les 19 h. El preu de les entrades és de 13 €, 11 € l'entrada anticipada, i jubilats, joves i nens acompanyats gaudeixen de descomptes. Les localitats ja es poden reservar al web de l'orquestra: www.occerdanyola.cat

La Jove Orquestra de Cerdanyola, dirigida per Borja Mascaró, posarà el fermall a un març ben musical amb Tempesta i Passió, concert que s’interpretarà el 26 de març a les 19 h. Hi actuaran com a solistes Catalina Reus i Oria Palau. El preu de les entrades és de 8 € la general, 6 € la reduïda (12-18 anys, majors 65 anys, alumnes AULOS), i gratuït per a persones associades a la JOC i menors de 12 anys. Les entrades numerades estan a la venda a https://orquestrajoc.fila12.cat

Cante Jondo al maig

Les propostes musicals del semestre es tancaran el 14 de maig amb la 35a Nit del Cante Jondo, ​organitzada per la Casa dAndalusia, que portarà una selecció de les principals figures del cante i el baile flamenco de l'actualitat. L'horari, el preu i el lloc de venda encara s'han de concretar.

Teatre familiar amb Bambalina

L’entitat Bambalina proposa una variada programació al Teatre Ateneu, que estrenarà el 23 de gener a les 12 h, amb l’obra La llàntia meravellosa, una producció de Festuc Teatre. Tot seguit, La Pallassada oferirà dos espectacles. El 19 de febrer a les 18 h, es representarà l’espectacle Remember Show, una producció de Teatre Mòbil & Marcel Gros. L’endemà a les 12 h serà el torn de Taxaan!!, una obra de Circ Xic.

Bambalina ha programat, a més, la representació de l'obra El monstre de colors, una producció de Tutatis Produccions Teatrals, per a celebrar el Dia del Teatre el 27 de març a les 12 h.

El preu de les entrades serà de 5 €, per públic de 3 a 12 anys, i de 7 € per a adults. Les entrades es vendran per internet, al web https://entrades.bambalina.cat/  i també una hora abans de l’inici de l’espectacle a l’Ateneu.

Teatre amb accent cerdanyolenc

Seguint amb les propostes teatrals, Passi-ho bé teatre i GAT Teatre presentaran noves obres al Teatre Ateneu. 

Pioneres modernes és el títol del muntatge que Passi-ho bé teatre representarà el 18 de març i a les 20 h. La motivació de l'obra és ajudar a rescatar de l'oblit algunes de les veus femenines de l’herència dramàtica catalana. Unes escriptores que, en la majoria dels casos, van destacar per la pluridisciplinarietat artística per haver estat a camí entre la novel·la, el teatre, l'assaig, la poesia i, sovint, van conrear també les arts plàstiques i musicals.

El GAT Teatre presentarà dues obres a l'Ateneu. El 22 d’abril a les 20 h és el torn de Cancel·lada, un muntatge trufat d’humor absurd, personatges quotidians i situacions Becketianes. La persona espectadora reflexionarà sobre la importància que té posar dedicació i amor al dia a dia, amb la idea que ningú ens ajudarà si nosaltres no ho fem, i que els miracles no existeixen.El text és de Gerard Vàzquez, la direcció de Lluís Tusell i la interpretació d’Àlex Simpson i Joan Santacruz.

Mentiders és l’obra que el GAT posarà en escena el 20 de maig a les 20 h. El text és d’Anthony Neilson, direcció de Francesc Vilaró i interpretació de Jaume Pujol, Ferran AlonsoAna García-Donas, Lydia RamosEduard LluísBea García, Lluis Antón i Elia Giménez. La història se situa en la nit de Nadal, en què dos policies encarregats de donar una mala notícia a un matrimoni gran, es veuen involucrats en un seguit de malentesos i embolics fins arribar al desenllaç final amb sorpreses inesperades.

El preu de les entrades per les representacions mencionades serà de 6 €, i es vendran a www.cerdanyola.cat/teatre

35 anys de l’Aula de Teatre

El programa de celebració dels 35 anys de l’Aula de Teatre segueix endavant oferint tres nous espectacles en aquest primer semestre de 2022.

El 25 de febrer i a les 20 h es representarà Lilith (El incendio del Paraíso), un espectacle creat, dirigit i interpretat per Ana Sanahuja i Clara Garcés. L’obra és una reflexió sobre el pes cultural i el relat religiós que va educar a les dones que van deixar de ser nenes durant els anys 90. El preu de les entrades és de 12 € en taquilla i de 10 € l'anticipada, al web www.cerdanyola.cat/teatre

La Fundació Esclerosi múltiple organitza el FEM Monòlegs-35 el 12 de febrer a les 19 h. Comptarà amb la participació de Mónica PérezEsther SotoMaite Fortuna, Alberto CastroCarlos del PozoRaúl LlopartElias Torresel Mag Igor i la Cia. Caulababa. El preu de les entrades serà de 10 €, que es posaran a la venda una setmana abans a l'Anskart Tatoo Piercing i el mateix dia a l'Ateneu.

En aquest mateix programa commemoratiu, el Mag Igor estrena el seu nou espectacle Euphoria, el 8 de maig a partir de les 19 h. Un cop s’obri el teló, el públic tindrà la sensació d’estar en una festa de màgia, música i humor que mai voldrà que acabi. Preu de les entrades és de 8 €, que són a la venda a www.cerdanyola.cat/teatre

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.