Prop de 300 infants participen als espectacles i tallers del Més que Lletres infantil

Cerdanyola ha commemorat el Dia Internacional del Llibre infantil amb una jornada sencera d'activitats del Tales Truck 2022

La plaça de l'Abat Oliba ha estat escenari aquest dissabte 2 d'abril d'una nova edició del Tales Truck, en què sis caravanes de temàtiques variades han ofert màgia, cinema, humor i tallers d'endevinalles, entre d'altres, a prop de 300 infants amb les seves famílies. La jornada forma part del programa Més que Lletres i s'ha fet per commemorar el Dia Internacional del Llibre infantil. A més, les llibreries Éfora Llilliput hi han instal·lat paradetes de venda de llibres.

Més info: PROGRAMA: Arrenquen les activitats del Més que lletres 2022

Durant les activitats del matí i de la tarda (d'11 a 14 h i de 17 a 20 h) s'ha repartit entre els infants uns "passaports" amb el nom dels 6 espectacles i tallers per poder segellar cadascun un cop s'hagi assistit. El punt d'informació ha repartit al torn de matí la meitat dels 350 'passaports' impressos, i pràcticament tota la resta a la tarda. 

Carro de les trementinaires

Les trementinaires eren dones provinents de zones de muntanya que es dedicaven a la recol·lecció d'herbes remeieres i olis essencials, que travessaven llargues rutes a peu per comercialitzar el seu producte. El Carro de les Trementinaires vol fer homenatge a aquestes dones, convidant al públic a reviure un d'aquests viatges a través de les olors, les llegendes i la poesia.

El Carro de les Trementinaires al Tales Truck del Més que Lletres. FOTO: Nora Muñoz Otero

El Carro de les Trementinaires al Tales Truck del Més que Lletres. FOTO: Nora Muñoz Otero

A la plaça de l'Abat Oliba, les dues integrants de la companyia Carro de Somnis han interactuat amb el públic ruixant-los de vinagre amb farigola a crit de "la farigola cura la gola" i altres remeis. Grans i petits han après escoltant les històries i els trucs que explicaven les dues trementinaires del segle XXI.

Struc Magic Teatre

Un dels remolcs que ha provocat més rialles ha estat el de l'Struc, un pallasso, mag i animador que des que va començar la seva trajectòria escènica l'any 1995, ha passat per tots els registres fins a trobar un de propi: una màgia que anomena "de –Struc – tiva".

Durant el seu espectacle a camí entre la màgia i la paròdia, l'artista ha convidat a pujar l'escenari a gent de totes les edats, aconseguint no deixar indiferent a ningú. 

PUCK Cinema Caravana

El cinema també ha tingut cabuda en aquesta jornada infantil, però no a la gran pantalla, sinó en una petita sala de projecció instal·lada dins la caravana de la companyia PUCK Cinema Caravana. Es tracta d'una companyia que ofereix cinema itinerant per a públics de totes les edats. Fins a 7 persones poden veure a la vegada el film curt, podent escollir entre diferents títols de gèneres diversos, molts d'ells premiats. 

PUCK Cinema Caravana al Tales Truck del Més que Lletres 2022. FOTO: Nora Muñoz Otero

PUCK Cinema Caravana al Tales Truck del Més que Lletres 2022. FOTO: Nora Muñoz Otero

Desenes de famílies cerdanyolenques han passat per aquesta peculiar sala durant la jornada de dissabte, despertant la seva curiositat per la resta de títols en cartellera. És per això que els integrants de la companyia han repartit targetes amb la seva pàgina web, on es poden reproduir tots els curtmetratges de què PUCK Cinema Caravana hagi comprat la llicència. 

Escape Caravana

La caravana que ha fet esperar en cua a més públic ha estat l'Escape Caravana, a càrrec de la companyia Itinerània. Els infants han fet ús del seu enginy per resoldre el misteri que ofereix aquesta truck: qui ha matat el conill? A partir d'una veu que els va guiant, els participants han d'intentar posar en marxa el mecanisme que permetrà conèixer la veritable història. 

Caravana Xisqueta

 

Per ampliar encara més la varietat dels trucks ja mencionats, la Caravana Xisqueta ha oferit un taller de teixir figuretes tenyides amb tints naturals amb llana 100% pura i del territori. De fet, la marca xisqueta és un projecte que reivindica la "roba ètica", és a dir, elaborada de manera artesanal amb llana d'ovella de raça xisqueta.

Caravana Xisqueta al Tales Truck del Més que Lletres 2022. FOTO: Nora Muñoz Otero

Caravana Xisqueta al Tales Truck del Més que Lletres 2022. FOTO: Nora Muñoz Otero

Caravana de les revistes iQuiosc

El portal de venda online de revistes en català, iQuiosc, també ha instal·lat la seva Caravana de les revistes on ha posat a la venda tot el seu repertori. A més, ha organitzat tallers de contacontes orals i el 'Picnic de les endevinalles', un joc en què cal resoldre endevinalles per obtenir les respostes i passar al següent nivell. 

 

Altres caravanes i activitats

A part dels sis trucks instalats enguany, s'ha ofert servei de menjar i beure en dues food truck, una creperia i una hamburgueseria.

Una food truck de crepes al Tales Truck del Més que Lletres 2022. FOTO: Nora Muñoz Otero

Una food truck de crepes al Tales Truck del Més que Lletres 2022. FOTO: Nora Muñoz Otero

També s'ha posat a disposició del públic un espai de lectura amable on els més petits han interactuat amb les imatges i les lletres dels llibres de literatura infantil. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.