Tot a punt per l'Aplec de Sant Iscle, una trobada popular amb tradició

Imatges històriques de dècades de celebració de l'Aplec de Sant Iscle

El diumenge 21 de novembre es tornarà a celebrar l’Aplec de Sant Iscle a Cerdanyola del Vallès, un dels actes culturals i populars de més tradició a la ciutat. L’església romànica de Sant Iscle i Santa Victòria i l’ermita de Santa Maria de les Feixes obriran les seves portes, es farà la tradicional missa i es ballaran sardanes. A més, el concurs de fotografia arriba a la 46a edició de la mà d'AFOCER.

Visites a l’esgésia i l’ermita

L’església i l’ermita es podran visitar de 10 a 14 h, i a les 12 h començarà la missa i quan acabi es farà el repartiment de panets beneïts. Un cop finalitzi la missa, la Cobla Sabadell amenitzarà la ballada de sardanes, organitzada per l’Agrupació Cultural Sardanista de Cerdanyola.

“El mateix diumenge 21 de novembre es podrà accedir en vehicle fins a les 8 h per poder descarregar”, informen des de l’Ajuntament. A partir de les 9 h es tallarà el camí de Can Catà al trànsit i l’accés es podrà fer caminant o en microbús, que estarà operatiu entre les 9 i les 17 h amb viatges d’anada i tornada.

Aplec de Sant Iscle l'any 1997, publicada al TOT 534. FOTO: Arxiu del TOT

Aplec de Sant Iscle l'any 1997, publicada al TOT 534. FOTO: Arxiu del TOT

Caminada popular

El Club d’Esports de Muntanya de Cerdanyola, ha dissenyat dos circuits alternatius a la pista de terra del camí de Can Catà que accedeix fins a l’església de Sant Iscle i Santa Victòria de les Feixes. Tots dos recorreguts, el de 2 km i el de 3,5 km, són assequibles i permetran, a les persones que els facin, gaudir d’un espai natural amb tot un seguit de descobertes i sorpreses. Els circuits estaran marcats amb senyals i durant el recorregut hi haurà monitors per orientar a les persones participants. La sortida serà des de la caseta d’informació del Parc de la Riera, a les 10 h. Les inscripcions per a participar es poden fer de forma anticipada al web del CEM fins el 19 de novembre. 

Concurs de fotografia amb AFOCER

Al llarg del dia tindrà lloc el 46è Concurs Fotogràfic Aplec de Sant Iscle, organitzat per l’AFOCER (Agrupació Foto-Cine Cerdanyola-Ripollet). A més, se celebrarà la sisena edició del concurs en la categoria Instagram.

Per la categoria clàssica hi haurà tres premis, tots guardonats amb el Trofeu Sant Iscle i 300, 200 i 100 euros per al primera, segon i tercer premi respectivament. En la categoria d’Instagram hi haurà només un premi que consta d’una regal d’estada un  cap de setmana. Per participar-hi caldrà escriure l’eqtiqueta #santiscle21, seguir el compte d’Afocer i etiquetar el perfil de l’associació de fotografia.

S’acceptaran obres fins al 5 de desembre i el jurat anunciarà el veredicte el 17 de desembre. Les obres guanyadores s’exposaran a l’Ateneu de Cerdanyola entre els mesos de gener i febrer “si les condicions de la Covid-19 ho permeten”, diu l’organització.

Aplec de Sant Iscle, anys 50. FOTO: Cedida per Joan Escursell, "Xamarrillo".

Aplec de Sant Iscle, anys 50. FOTO: Cedida per Joan Escursell, "Xamarrillo". 

Hi haurà barbacoes i graelles

La normativa del Parc de Collserola no permet fer foc a terra. És per això que es posaran a disposición barbacoes i graelles que s’hauran de compartir entre totes les entitats participants. Així mateix, es posarà a disposició carbonet per a les graelles. “No hi haurà llenya a la venda ni es permetrà que se’n reculli del bosc, on no es podrà alterar res”, avisa el consistori.

Aplec de Sant Iscle, 1960.  Cedida per Maria Estadella (TOT Cerdanyola, 345)

Aplec de Sant Iscle, 1960.  Cedida per Maria Estadella (TOT Cerdanyola, 345)

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.