De la ràdio a ser referents: Cerdanyola celebra les 30 edicions del Festival de Blues

Un acte a la Masias Cordelles va commemorar la 30a edició del Festival Internacional de Blues de Cerdanyola

Aquesta és una edició especial per al Festival Internacional de Blues de Cerdanyola. Arriba a les 30 edicions exhaurint entrades i ampliant, cada cop més, l'abast del festival arribant a comerços, infants i altres àmbits artístics. Aquest dimecres 29 de setembre, el romàntic pati de la Masia Cordelles ha acollit l'acte de celebració d'aquestes 30 edicions. 

Més info: PROGRAMA: Els concerts i activitats del Festival Internacional de Blues de Cerdanyola

Els inicis

Autoritats, representants de l'àmbit polític i universitari, i gent del sector artístic de la ciutat i la comarca van assistir a l'acte que va estar conduit pel periodista cerdanyolenc Xavi Poza. La primera persona en pujar a l'escenari va ser Cristina Real, exalcaldessa de Cerdanyola, qui va recordar com es va forjar el festival, arran del concert de La Polla Records, i com va viure l'Ajuntament les primeres edicions. Real va recordar com, ràpidament, bars i restaurants es van sumar a la corrent del Festival de Blues per ampliar en ventall de possibilitat del certamen.  

 

El següent convidat va ser, precisament, un dels promotors de la incursió del blues als bars, Jacinto Muñoz. Qui havia estat responsable del bar La Tía Felipa, un dels primers bars on es van fer concerts del festival, va explicar que mentre buscava un lloc on viure va trobar el Festival de Blues i va quedar tant fascinat que va decidir quedar-se a Cerdanyola. 

L'art al Blues

Una altra vessant del Festival de Blues és l'art que acompanya els cartells oficials cada any. L'artista local Olga Molina, va explicar als assistents la seva experiència creant el cartell de l'any 2018. Reflectint la relació entre els moviments socials i la música, el cartell de Molina va ser finalista del certamen World Illustration Awards a Londres.

 

Festival que projecta la ciutat

Un dels impulsors del festival va ser en Siscu Campos, membre de la comissió des dels inicis de l'esdeveniment. Campos va agraïr la implicació de tothom qui ha fet creixer el festival i al públic que encara hi segueix assistint. 

L'alcalde Carlos Cordón va tancar el torn d'intervencions destacant la importància que el festival té per situar Cerdanyola en el mapa cultural i musical, i va posar en valor l'adaptació que s'ha fet en les darreres dues edicions per adaptar-se a les mesures de seguretat per la pandèmia. 

 

La música del saxo del cerdanyolenc Llibert Fortuny i de la bateria de Gergo Borlai va posar el punt final a la vetllada de celebració de les 30 edicions del Festival Internacional de Blues de Cerdanyola. 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.