Rafa Dengrà sobre el film 'Emerge': "Cerdanyola n'és un personatge més"

Un centenar de persones han assistit a l'estrena a l'Ateneu del primer llargmetratge del cerdanyolenc Rafa Dengrà, 'Emerge'

La fantasia amb tocs de terror de la pel·lícula 'Emerge' va captivar al centenar de cerdanyolencs que van assistir a l'estrena al Teatre Ateneu, dissabte 19 de novembre. El director, Rafa Dengrà, conegut per dirigir el Fantos Freak, ha valorat la bona rebuda de l'esdeveniment: "Tenim unes sensacions molt positives". De fet, l'estrena va tenir una importància simbòlica per l'equip, ja que va servir per "tancar un cercle" que comença i acaba a Cerdanyola, on s'ha gravat el film. 

L'Ateneu convertit en cinema

Dengrà ha destacat la gran experiència que va ser per la productora, Soulpsychokiller Productions, presentar el film en un festival de renom com és el Festival de Sitges: "Anar tants anys de públic i per fi estrenar-hi la teva pel·lícula és genial". Un entusiasme que, ha dit, és comparable al que l'equip va experimentar al Teatre Ateneu. "Va ser una autèntica passada poder projectar la pel·lícula a la pantalla gran". 

Un bon feedback

En acabar la projecció, el públic va comentar amb el director la qualitat que havia detectat en aspectes tècnics i de la trama. Això, sumat a l'efecte de la gran pantalla, va fer l'efecte d'estar en un cinema real veient una pel·lícula de taquilla. "Això ens omple tenint en compte que és un film produït per nosaltres", i per tant, amb un pressupost "ridícul" segons el director, en comparació amb la resta de produccions.

El comentari més recurrent que va rebre Rafa Dengrà va ser que Cerdanyola era molt reconeixible a les escenes: "La ciutat era un personatge més, i això feia gràcia als cerdanyolencs". De moment, l'equip ha presentat Emerge a diversos festivals perquè es continui projectant i està esperant resposta. Més endavant s'estudiarà vendre-la a alguna plataforma. 

Pròxim projecte més ambiciós

El pròxim treballa de Dengrà té la intenció de fer un pas més comptant amb un pressupost "dins dels estàndards". Ja té nom, 'Imago', un film íntegrament de terror sense entrar tant en aspectes fantàstics com en el cas d''Emerge'. "Ho vam començar a cuinar l'any 2017, però la pandèmia ens va impedir continuar". Mentrestant, l'equip es va centrar en 'Emerge', però un cop tancat aquest projecte estan concentrant totes les energies perquè, l'any vinent, el projecte pugui començar a veure la llum havent aconseguit una productora que financi el film.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.