Clips d´estiu vol VII
Recomanacions culturals per gaudir aquests últims dies d'estiu
Música: Àlex Thomas

Fotografia promocional del músic Àlex Thomas
L’Àlex és un músic i compositor barceloní establert a Cerdanyola. El podem veure sovint a les jams del Hoom o de l’Irlandès i a les seves actuacions al Shelter. Ja des de ben petit es va amarar de bona música, ja que el seu pare li va transmetre l’amor pel Blues i pels clàssics del R&R, i li va ensenyar els seus primers acords. Més tard, amb el seu padrastre —crític musical a La Vanguardia—, va poder accedir al món dels concerts des de ben jove. Va cursar estudis a l’Aula de Música Moderna de Barcelona i la seva passió l’ha dut a formar diverses bandes i a gravar uns quants treballs en solitari. Es mou amb comoditat pel Blues, el Hard Rock i el Heavy, sense obviar les bases del Country, el Soul o el Jazz. Podeu trobar tota la seva obra a la seva web Àlex Thomas guitarrist & songwriter i a Spotify. Keep on rockin!
Menjar: Pizzeria Sale e Pepe

Pizzeria Sale e Pepe
Molt fan d’aquesta pizzeria que, en poc temps —al novembre faran dos anys—, s’ha posicionat com la pizzeria estrella, tot i que La Galindeta primer i Il Ciloseo després han posat el llistó de la cuina italiana local molt alt. Sale e Pepe és gestionada de mode familiar amb l’experiència del xef romà Marco Ferri i la simpatia i el bon tracte de la Katherine i la seva filla Andera. Ells fan la seva pròpia massa mare, que deixen fermentar dos dies amb poc volum de llevat, fet que fa que la pizza no atipi ni infli l’estómac. Els productes, com la farina, el pomodoro i els formatges, són portats expressament des d’Itàlia, així com els vins, la cervesa i els licors. La pizza estrella és la clàssica Capritxosa, però també destaca la pizza doblegada bacciata de mortadel·la de pistatxo i stratachela de búfala. Pel que fa a la pasta, destaca el rigatoni a la carbonara i, de les postres, el gelat de pistatxo, el cheesecake i el tiramisú, cuinats per ells mateixos de forma casolana. Bravissimo per loro!
Lectures: Séneca

Portada del llibre de Séneca
L’any passat ja vaig recomanar la lectura de Meditacions de Marc Aureli, així que, seguint la meva admiració per la filosofia estoica, aconsello revisar l’hispà Séneca, que ens insta, des de la reflexió, a tenir sempre present la fragilitat de la nostra condició humana i el seu valor. A no oblidar la certesa que tota la vida cal estar aprenent a viure i... a morir. Ho fa a través de la recerca del coneixement i de la mesura, lluny del borreguisme imperant, sempre majoria durant l’imperi romà i ara. Tot seguint d’acord amb la natura, el camí cap a la renúncia i l’acceptació que, des de la quietud, arribem a discernir la veritat que ens convé. En aquest llibre, escrit fa dos mil anys, es resumeix millor el secret d’una bona vida que en tota una prestatgeria de l’apartat d’autoajuda de qualsevol llibreria. Sapere aude!
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.