Reconeixement del pintor Anglada-Camarasa al MAC

En el marc de l’Any Anglada-Camarasa el Museu d'Art de Cerdanyola organitza una conferència sobre el pintor que va compartir medalla amb Klimt

El Museu d'Art de Cerdanyola s'uneix a la celebració del 150è aniversari del pintor Hermen Anglada-Camarasa, una de les figures més rellevants de l’art català a la primera meitat del segle XX, les obres del qual són presents a les col·leccions del MAC. El museu organitza una conferència pel pròxim dijous 18 de novembre a les 19 h a càrrec de l'historiador d'art Francesc Fontbona, principal especialista en l’obra del pintor. L'activitat s'emmarca en l’Any Anglada Camarasa.

El pintor de medalla d'or

Tot i que cronològicament se l’emmarca dins el modernisme, Anglada-Camarasa va desenvolupar una personalitat artística única i original, que el situa a cavall entre els moviments postimpressionistes (com l’expressionisme i el fauvisme) i la Secessió vienesa. De fet, va arribar a exposar amb artistes del moviment, i el 1911 va compartir la medalla d’or de l’Exposició Internacional de Belles Arts de Roma amb Gustav Klimt.

Organitzat per la Generalitat, l’Any Anglada Camarasa ha de servir per rememorar una de les figures més internacionals de la pintura catalana, la que més transcendència va tenir al món entre la mort de Marià Fortuny i l’eclosió de l'obra de Joan Miró i Salvador Dalí.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.