Rècord d’inscripcions als premis literaris de l'Ajuntament de Cerdanyola i la UAB

La decisió del jurat es donarà a conèixer el pròxim 28 de maig

La participació en els premis literaris d'aquest any ha augmentat en un nivell molt alt. El termini d'inscripcions es va tancar el mes de febrer passat i s'hi han presentat un total de 192 obres originals, de les quals 82 al premi de novel·la, 85 al de poesia i 25 al de narrativa breu. Aquestes xifres son les més elevades des que, el 2002, els organitzadors l'Ajuntament de Cerdanyola i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) van decidir fusionar els seus respectius concursos i iniciar la seva convocatòria conjuntament.

Aquest any, s'atorguen el XV Premi de Narrativa Breu per a joves ''Caterina Albert', dotat amb 500 euros; el XXIX Premi de Poesia 'Miquel Martí i Pol', dotat amb 1.000 euros; i el XXX Premi de Novel·la 'Valldaura –Memorial Pere Calders', dotat amb 3.000 euros.

Segons informen des de l'organització, actualment, els membres del jurat de cada guardó estan revisant les obres i el seu veredicte es donarà a conèixer el 28 de maig, a les 16 h, en l’acte de lliurament de premis que se celebrarà a l'Auditori de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB. A l'esdeveniment hi participaran l'alcalde, Carlos Cordón, i el regidor de Cultura, David González. També ho faran Javier Lafuente Sancho, rector de la Universitat Autònoma de Barcelona; Rosa María Sebastián, vicerectora d'Innovació, Transferència i Emprenedoria de la UAB; i Margarita Freixas i Alás, degana de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB. 

L’acte s’enregistrarà i es podrà seguir en directe, a través del Canal de YouTube de la UAB.

 

Homenatges a Àngel Guimerà i a Maria-Mercè Marçal

L'organització dels premis vol retre homenatge en aquesta edició a Àngel Guimerà (1845-1924), el dramaturg català que ha gaudit de major projecció internacional i un dels grans poetes del segle XIX català, coincidint amb el centenari de la seva mort i la commemoració de l’Any Guimerà per part del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. De fet, l'Ajuntament de Cerdanyola ja va fer homenatge als 100 anys de la mort d'Àngel Guimerà a la 23a Marató de lectura, que va organitzar el passat 23 d'abril per Sant Jordi. En aquesta línia, els assistents a l’acte de lliurament de premis podran gaudir d’una actuació dedicada a l’obra de Guimerà de la mà del Cor de Cambra de la UAB dirigit per Poire Vallvé.

Per altra banda, el lliurament també reconeixerà l’obra de la poeta i activista feminista, Maria-Mercè Marçal (1952-1998), a través del recital poètic Marçal sentida, que anirà a càrrec de Sofia Oliva Sabater i Laia Solé Moreno, investigadora predoctoral en Filologia Grega a la UAB i estudiant de Belles Arts a la UB, respectivament.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.