El record a les víctimes per la pandèmia centra l'acte institucional de la Diada a Cerdanyola

Les entitats i partits polítics de Cerdanyola del Vallès han participat en l'ofrena floral de la Diada

A Cerdanyola del Vallès, l'onze de setembre ha començat amb l'acte institucional on les entitats i partits polítics de la ciutat han participat en l'ofrena floral de la Diada Nacional de Catalunya. La plaça, que adopta el nom d'aquest dia, ha acollit també l'actuació de l'Agrupació Musical de Cerdanyola (AMCV) que ha interpretat "Els Segadors", himne oficial de Catalunya.

La celebració de la Diada d'enguany, però, ha estat marcada per la pandèmia de la Covid-19. L'organització ha reduït el nombre de participants que, a més, havien de romandre asseguts durant l'acte i només s'ha comptat amb un parlament, el de l'alcalde Carlos Cordón. 

No obstant això, tots els partits polítics amb representació a l'Ajuntament de Cerdanyola, excepte Ciutadans i el Partit Popular, han fet la seva ofrena a la plaça de l'Onze de Setembre. 

Record a les víctimes de la pandèmia

"En nom de tot el consistori, volem tenir un record a totes les víctimes i per totes les seves famílies", ha afirmat Carlos Cordón durant la seva intervenció. "També tenim l'esperança i el desig que ens seguim cuidant perquè tothom pugui seguir lluitant pels seus ideals", ha destacat, en referència a la Diada. 

 

Acte de l'Assemblea Nacional Catalana 

Aquesta tarda a les 17 h, la secció cerdanyolenca de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) celebrarà la Diada de l'11 de setembre amb un acte al Parc del Turonet que estarà limitat a 200 persones i amb un recinte delimitat.  A més, l'esdeveniment requerirà la inscripció prèvia de tots els participants. 

L'ANC de Cerdanyola assegura que es tractarà d'un acte sobri que manté els mateixos motius i objectius de les darreres edicions dels actes anuals de l'Assemblea per la Diada. Així, l'acte estarà presentat pel bellaterrenc Gerard Sesé i constarà d'un seguit d'intervencions de representants d'entitats i col·lectius vinculades a l'independentisme. Aquestes intervencions es faran des de la zona de grades del Parc del Turonet.

En primer lloc, Àngel Gaston representarà l'ANC local llegint el manifest col·lectiu a les 17.14 h. A continuació prendrà la paraula la cerdanyolenca Eulàlia Subirà, qui va ser secretària de l'ANC.

També es comptarà amb les intervencions d'Albert Fabià com a representant de l'Associació Catalana pels Drets Civils i Eduard Garzón, cerdanyolenc detingut en l'operació Judes el setembre de 2019. A més, dos sindicats i una patronal formaran part de l'acte amb les intervencions de Concep Miró (Intersindical Alternativa de Catalunya), Natàlia Domingo (Intersindical-CSC) i Joaquim Arnau (Anemxfeina).

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.