El Rei Carnestoltes posa en marxa el Carnaval a Cerdanyola

Les activitats continuen a les escoles, mercats municipals i dissabte amb la Rua de Carnaval

Ha començat oficialment el Carnaval a Cerdanyola del Vallès. El Rei Carnestoltes ha arribat a la ciutat aquest dijous 16 de febrer, Dijous Gras, per posar en marxa a les celebracions de la festa de la disbauxa. Les activitats continuen aquests dies als mercats municipals, les escoles i als carrers, on es farà la rua de Carnaval de dissabte.

Benvinguda al Rei Carnestoltes

Aquest dijous, la plaça de l'Abat Oliba ha acollit la festa de rebuda al Rei Carnestoltes. El grup Rovell d'ou ha animat les famílies amb la versió Rock and roll de cançons populars. Tot i que enguany s'han vist poques disfresses, alguns infants han aparegut vestits de personatges de fantasia com unicorns o fades, i altres han optat per convertir-se en superherois com Spiderman o en futbolistes.

Quan la música ja feia una estona que sonava, el Rei Carnestoltes ha aparegut amb un vestit de colors blaus i daurats i amb una màscara que recorda al Carnaval de Venècia. Amb un to tranquil, Sa Majestat ha estat breu per presentar-se davant els infants de la ciutat. "Soc el Rei Carnestoltes, el més divertit de tots", ha dit. També ha ordenat que la ciutadania faci xerinola, i que les comparses campin pel carrer amb disfresses i maquillatge: "Perquè tothom sigui qui vol ser en un joc del món del revés".

Infants de Cerdanyola escolten el Rei Carnestoltes. FOTO: Mónica GM

Infants de Cerdanyola escolten el Rei Carnestoltes. FOTO: Mónica GM

 

Les pròximes activitats

 

17 de febrer

Carnaval al mercat de Serraperera

De 17.30 h a 19.30 h

Concurs de disfresses al mercat amb diversos premis i categories:

  • Tres premis per nens: Quatre entrades per Port Aventura; quatre entrades pel Tibidabo; quatre entrades per Jump Yard.
  • Dos premis per adults: 200€ i 100€ en vals de compra.
  • Un premi per comparsa: Esmorzar al mercat, bombons i cava

 

18 de febrer

Carnaval al Mercat de Les Fontetes

De 10 h a 13 h 

Concurs de disfresses amb les següents categories:

  • Millor comparsa: 200€ en vals de compra 
  • 1º premi adult: 100€ en vals de compra 
  • 2º premi adult: 75€ en vals de compra 

Tots els nens disfressat tindran un petit regal.

 

Rua de Carnaval

17 h

La rua de Carnaval començarà a l’Avinguda d’Espanya cantonada amb l’Avinguda de Roma.  Seguirà pel carrer de Sant Casimir, el carrer de Francolí fins al passeig de Cordelles a on es dirigirà cap a l’Ajuntament, baixarà pel carrer de Francesc Layret, l’avinguda de Catalunya i l’avinguda de la Primavera fins arribar al Parc del Turonet. Tots aquests carrers quedaran afectats i no es podrà circular mentre passin les comparses i persones disfressades.

La rua de Carnaval d'enguany comptarà amb la participació de l’Associació Cultural Candombe Bantú. L’entitat, nascuda a Palau Solità i Plegamans l’any 2016, desfilarà en una comparsa de 30/40 persones pels carrers oferint a la ciutadania de Cerdanyola els seus balls i les seves percussions, una part essencial i destacada de la cultura d’Uruguay

En arribar al Parc del Turonet, sa Majestat en Carnestoltes llegirà el pregó del seu regant.

19.30 h Ball de Carnaval

A càrrec del grup de versions Hey! Pachucos

20.30 h Lliurament dels premis del concurs de disfresses

Lloc: Parc del Turonet

 

 

22 de febrer

Dimecres de Cendra

17 h

Cerimònia de comiat de Sa Majestat del rei Carnestoltes

Ballarines de l’Escola de Dansa de l’Ateneu, alumnes de l’Aula de Teatre, els Diables de Cerdanyola del Vallès i l’Agrupació Musical de Cerdanuola del Vallès ploraran, ballaran i cremaran el taüt de sa Majestat en Carnestoltes per a donar pas a la Quaresma. Hi haurà berenar per a qui participi a la festa de comiat.

Lloc: Plaça de l’Ateneu

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.